≡ Menu

Какво представляват Омега – 3 мастните киселини и какво е специалното в тях?

Напоследък започна много да се говори за Омега – 3 мастните киселини и за качествата, които те притежават. Твърди се, че те са много полезни за организма ни. Целта на този материал е, да ви обясним има ли наистина полза от тях и по какъв начин можете да се възползвате от нея, ако съществува.

Омега – 3 мастните киселини представляват незаменими мастни киселини. Те са съвкупност от DHA и EPA. Незаменими са, защото не могат да бъдат произвеждани в организма ни по естествен път, а той има нужда от тях, за да може да функционира както трябва. Съдържанието на незаменими мастни киселини в рибата и продуктите от риба е най-голямо. За да си набавите обаче необходимото количество, трябва да ядете риба по 2-3 пъти седмично. Ако не ядете толкова риба, тогава е добре да се замислите за хранителните добавки, като например рибеното масло. То ще ви осигури необходимата доза Омега – 3 мастни киселини.

Днешните храни не съдържат добри количества незаменими киселини, а това води до редица заболявания, като е засегната най-много сърдечно-съдовата система.

Омега – 3 мастните киселини могат да ни предпазят от аритмия, ще спрат плаките, които се натрупват по кръвоносните съдове, ще ни предпазят от инсулт и инфаркт, както и от други заболявания на сърдечно – съдовата система.

Незаменимите мастни киселини са способни да намалят нивото на кръвното налягане, да понижат кръвната захар и да намалят лошия холестерол в кръвта. Те могат да ни предпазят от артеросклероза, да направят степента на кръвосъсирване по-малка и т.н.

Освен всичко гореизброено, незаменимите мастни киселини ще повишат нашата концентрация, ще подобрят зрението и паметта ни.

Омега – 3 мастните киселини са подходящи за бременни жени, защото когато ги приемат, те ще подпомогнат правилното развитие на мозъка на детето и ще предотвратят нежеланите аборти.

Ако сте в менопауза, тогава незаменимите мастни киселини отново ще ви помогнат. Те ще облекчат този период и ще преминете през него много по-лесно.

Направени са много тестове и изследвания, с които е доказано, че мастните киселини могат да направят развитието на ракови образувания и тумори по-бавно. Доказано е също, че жените, които приемат риба или рибено масло редовно, заболяват много по-рядко от рак на гърдата, отколкото тези жени, които страдат от липса на Омега – 3 мастни киселини.

Незаменимите мастни киселини имат още много ползи, но няма да се спрем върху тях и няма да изброяваме всички. Целта на тази публикация е да се разберат основните и най-важни техни предимства.

Къде има най-много Омега – 3 незаменими мастни киселини?

Както вече уточнихме, те се съдържат най-много в рибата и в рибните продукти. Има и специални добавки, предназначени за хората, които не харесват рибата – рибено масло.

Рибено масло Barlean‘s е изключително качествено и може да се открие на нашия пазар. Тази компания продава рибено масло, което е подходящо за всекидневен прием и съдържа в себе си Омега – 3 мастни киселини. Ако се нуждаете от качествена и подходяща добавка за вас или за вашето семейство, тогава не се колебайте и се доверете на Barleans.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!