≡ Menu

Какви са предимства от лечението с кислород?

Хипербарната кислородна терапия се използва успешно при лечение или като паралелна терапия на широк диапазон от заболявания и травми. Някои от предимствата, които пациентът получава след прилагането и са:

 • Намалява се възпалението и отокът
 • Подпомага тялото да елиминира и да се освободи от токсините
 • Стимулира растежа на нови кръвоносни съдове
 • Способността на организма да се пребори с инфекции и болести е в пъти по-голяма
 • Принася кислород до увредени области на тялото и мозъка

Какви са нейните предимства:

 • Как насищането с кислород съдейства за борба срещу инфекциите: Благодарение именно на това насищане в течностите и тъканите в тялото, се променя средата и тя вече не е благоприятна за анаеробните бактерии, които причиняват инфекциите. Чрез специалното лечение с кислород директно се унищожават анаеробните бактерии и се стимулира възможностите на белите кръвни клетки сами да се преборят с бактериите и гъбичките.
 • Увеличават се нивата на кислород и кръвопотока в тялото: Чрез хипербарната терапия се получава вазоконстрикция и насищане с кислород. Това намалява отока, а нивата на му в плазмата се увеличават с 10-15 пъти над обичайното. С нейна помощ се доставя кислород и се предоставя незабавна помощ в зони с ограничен приток на кръв.
 • Терапията с кислород и токсичните газове: Чрез подлагане на цялото тяло на 100 % чист кислород под налягане, токсичните газове, като въглероден окис се освобождават. Благодарение на кислородотерапията се намаляват щетите нанесени от токсичните газове.
 • Вазоконстрикция: До увредените зони се доставя 100 % чист кислород, който помага за намаляване на отока в присадените тъкани и се бори срещу тяхното възпаление. Чрез терапията се ускорява зарастването им вследствие на изгаряне, рани и травматични наранявания.
 • Неоваскуларизация: Чрез терапията се създават идеални условия за растеж и развитие на нови кръвоносни съдове, защото кислородът подпомага образуването на колаген, който е отговорен за растежа им. Освен това чрез нея се подпомага растежа на нова тъкан в засегнатите зони при рефракторен остеомиелит и хронични язви на меките тъкани. С помощта на лечението с кислород се подпомага растежа и развитието на нови кръвоносни съдове и се създават благоприятни условия за растеж на нова тъкан.
 • По отношение на налягането: Съгласно закона на Бойл, налягане и газ са в обратнопропорционална зависимост. Когато се увеличава натиска от налягането върху тялото, обемът на газовете в него намалява. Чрез тази реакция уловените газови мехурчета се придвижват дори и в най-миниатюрните кръвоносни съдове, което свежда до минимум щетите нанесени от тях. Благодарение на лечението с кислород се освобождават токсичните газове и се намалява увреждането причинено от тях.
 • Неврологични функции: Чрез терапията с кислород се увеличава кръвопотока, обмяната на веществата и растежа на тъкани при пациенти с мозъчни травми. Лечението с нея събужда спящите неврони, които са живи, но не функционират около увредената тъкан. С терапията се подпомага възстановяването на мозъка чрез стимулирането на спящите неврони.

Ако имате сериозен здравословен проблем, който доказано може да се повлияе при лечение с кислород, не отлагайте, а си запишете час в HBO Medical Support Center на http://hbo-center.com/. Вие сами ще се убедите в положителния ефект от терапията.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!