≡ Menu

Хирургията без опция за апендицит може да се превърне в норма

Около 80% от пациентите с диагноза апендицит има не усложнени случаи.

Историята акцентира върху някои факти и те сочат:

Ново проучване показва, че антибиотици могат да бъдат алтернатива на апендектомия за хора с прости случаи на апендицит.

Антибиотична терапия може да бъде по-малко скъпа и да позволява по-бързо възстановяване, въпреки че остават някои въпроси за това кой са най-добрите кандидати за нея.

Проучването установили, че 27% от хората, които са получавали антибиотици вместо хирургическа намеса са втория случай на апендицит в рамките на една година.

Въпреки това медицината и днес среща най-голяма алтернатива в отстраняването на апендикса, чрез оперативна намеса. Операцията е наречена апендектомия и е един от най-честите хирургични процедури. Учените все още работят по въпроса за откриване на по-алтернативни начини за лечение на апендикс, чрез антибиотични лекарства.

Изследователи във Финландия направили наблюдения над 500 възрастни, които имали не усложнен апендицит. Техните признаци на инфекция не показали сериозни проблеми в корема. Половината от пациентите били подложени на апендектомия, която е стандарт на лечение, докато другата половина получили антибиотици в продължение на три дни, последвани от антибиотични хапчета за още една седмица.

Изследователите открили, че 73% от пациентите, които са приемали антибиотици, били възстановени от апендицит и не се нуждаели от хирургична операция.

Констатациите след направените изследвания били доказателство за това, че при пациенти с не усложнен случаи на апендицит, които съставляват около 80% от пациентите с тази диагноза, не се налагало да получават операцията. Въпреки това, ако диагнозата била разкъсан или силно възпален апендицит, спешната операция била неизбежна. При липсата на такава в противен случай можело да се достигне до смъртоносна инфекция в корема и антибиотици не са достатъчно силни, за да я преборят.

За да бъде поставена най-точна диагноза за апендицит, няколко предишни проучвания били сравнени с апендектомия с антибиотици, на база клинично изследване за диагностициране на не усложнен апендицит. Настоящото проучване, далеч задминава представата за хипохондрия се позовава на компютърна томография. За още по-точен начин за диагностициране на болестта и да се гарантира правилното лечение на пациента всичко се извършва от специализиран медицински екип.

В някои от изследванията станало видно, че пациентите могат да развият и резистентност към антибиотика, кое да провокира нови проблеми с апендикса.

Базирайки се на всички тези изследвания и научни открития, медицината и в наши дни залага на оперативното хирургическо отстраняване на апендикса. С това тя го отрежда като най-добра алтернатива и сигурна реакция.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!