≡ Menu

Денталната медицина – за усмивка без компромиси!

През последните няколко години пациентите посещават стоматологичния кабинет по редица показания, свързани с лечението на инфектирана зъбна тъкан, пародонтитни състояния или процедури с козметичен ефект. За повечето обаче екстракцията на зъб си остава все така смущаваща манипулация. Запознайте се сега с иновативните методи, които предлага денталната медицина в областта на оралната хирургия и с изключително надеждните методи за възстановяване на липсващ зъб! Подарете си усмивка, която не търпи компромиси!

Най-често зъболекарите препоръчват екстракция на зъб по редица ортодонтски причини като напреднал кариозен процес, струпване на зъбните структури или травма в челюстта. Действията на специалистите се определят от индивидуалното състояние на пациента. При деца от 3 до 5 години, на мястото на млечния зъб се поставя местопазител, така че да се запази разстояние за зародиша на постоянния зъб, а при деца след петгодишна възраст пространството се оставя свободно. Някои експерти по дентална медицина прилагат реимплантиране на зъб до 2 часа след експулсирането му от устата, в резултат на удар или падане. Съществува потенциална възможност за успех на кореновото лечение и имплантирането му в костта, при условие че зъбът е овлажняван със слюнката непрекъснато до възстановяването му. Прогнозите на стоматолозите определят, че корените на експулсираната структура ще се разграждат поетапно в период от десет години преди да бъде отхвърлена.

В съвременната дентална медицина са разработени и изцяло иновативни методи за безболезнена екстракция на зъб. Този толкова травматичен метод, вече се извършва чрез вибрационни движения на специален апарат, използван в пиезохирургията, с който се разкъсват връзките между зъба и костта. Почти не се наблюдават поражения върху венечната тъкан. По-подробна статия за ваденето на мъдрец може да прочетете сайта.

По отношение на цените в традиционната практика екстракцията на временен зъб е 30 лв.,  на постоянен  около 60лв., а на дълбокофрактуриран достига до 80 лв. За спирането на локален кръвоизлив с гел, стойността на интервенцията струва 15 лв., а с шев – 20лв. Сумата за възстановяване на липсващ зъб се определя от начина на реконструкция и от материала, които се използва. Имплантологията е иновативен метод за поставяне на винт с титаниева сплав в костта и фиксиране на ортопедична конструкция върху него. Манипулацията варира между 1 800 и 2 200 лв., а при планирането на денталните импланти се използва автоматична система за хирургична навигация.  Най-често пациентите си поставят протези от различен материал. Цената за коронка от металокерамика е между 200 – 240 лв., от металокерамика с благородна сплав започва от 540 лв., короната от керамика варира средно между  520 – 1 000 лв., а  от цирконий сумата стартира от 600 лв.  Стоматолозите препоръчват и адхезивната техника при възстановяването на загубен зъб. Използват се гласфибровъчни влакна, така че закрепването на моста става от вътрешната страна на опорните зъби с много малко намеса. Тази процедура се характеризира още със завидни резултати за естетичната красота на усмивката и може да се прилага в случаи, когато няма достатъчно кост за имплантиране или пространството е малко.

Денталната медицина непрекъснато прави иновативни постижения в областта на зъболечението. Дори се разработва естествен процес за насищане на зъбния емайл с умерени дози от калций и фосфор чрез електрически импулси. Посещението в стоматологичния кабинет вече може да бъде напълно безвредно и безболезнено за пациентите. Отличната орална хигиена не е непостижим идеал, а решение, с което не трябва да правите компромиси!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!