≡ Menu

Дали бариатричната хирургия е единственият изход при диабет тип 2?

Винаги сте обвинявали стомаха си за безконтролния си апетит. Стомаха обаче може да се използва не само за да ви подсказва кога трябва да се храните, но той може ви послужи за излекуване на диабет тип 2.

Бариатричната хирургия става все по – популярна процедура в целия свят, като с нея се лекува не само затлъстяването, но и диабет тип 2. Може би за някой това ще прозвучи невероятно, но повечето от хората с диабет, които са били лекувани чрез този метод са били напълно излекувани. Учените изобщо не могат да обяснят как по-точно се получава, но смятат, че това има нещо общо с блокирането на инсулина с намесата на хормоните в стомаха.

Лекарите толкова много са се развълнували от тази нова операция, че моментално отхвърлят всички книги със съвети за диети за лечение при диабет и дават всичките си предпочитания на скалпела. Въпреки очевидните предимства на бариатричната хирургия, всеки би се досетил, че медала има две страни. Вижте какви опасности може да има тази процедура:

Смъртни случаи и усложнения: Вероятността от фатален изход по време на зашаването или залепянето на стомаха е около 1% от всички случаи. Това означава, че един от всички сто човека може да не се събуди след операцията, което може да накара хората, които се страхуват за живота си да предпочетат да поддържат диабета с лекарства, отколкото да се опитат да го лекуват.

След операцията могат да се получат диария, недохранване, усещане за тежест и депресия. Други усложнения са разтягане на стомаха, повръщане и недостатъчност на витамини и минерали.

Другият вариант за справяне с диабета е поддържането на здравословна диета, редовни физически натоварвания и лекарства. Просто трябва да се контролира теглото и нивата на кръвната захар.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!