≡ Menu

Селата на Халкидики – омайни, автентични и гостоприемни

По-голямата част от района на Халкидики е осеян с планински и морски села. Това е най-популярната туристическа планина, а село Афитос и много други по крайбрежието са малки китни селца, които са превърнали съвременния облик днес на Халкидики в така впечатляващо кътче.

Сред най-интересните и посещавани места с имоти на Халкидики е Касандра. Това е първия ръкав в лявата част от Ситония. Той се намира върху средния полуостров и има омайни и леко скрити красоти. Някои хотели и места за настаняване са разположени около тези села.

Традиционни села с каменни къщи, малки площади, павирани улици и прекрасен изглед към морето предлага полуостров Касандра и село Афитос. То се намира на 56 километра югоизточно от Полигирос.

Интерес събужда и Мармарас, известен още като Неос Мармарас. Той е разработен морски курорт на западното крайбрежие на полуостров Ситония. Изграден по склоновете на хълма. В него има малко пристанище с множество рибарски лодки и яхти, които акостират и създават романтична атмосфера.

Друга добра точка за отбивка е Неа Фокеа. Тя се нарежда сред най-популярните туристически курорти в Халкидики, има прекрасна плажна алея, заобиколена от красиви брегове.  По свое му представлява малко и много красиво живописно рибарско селце, дарено с много зеленина. В района има красиви и спокойни плажове.

Порто Куфо е друго селище на около 80 километра югоизточно. Порто Куфо е най-южното място в Ситония. На площта му се разполагат много природни дадености и невероятни плажове, Порто Куфо има голямо пристанище, което става много популярно през лятото.

Никити е на 35 км югоизточно от Халкидики. То представлява прекрасен туристически курорт, сред най-натоварените в полуостров Ситония. В него гостите могат да се отдадат на всякакви удоволствия от механи, да се полюбуват на рибарите и прекрасни плажове в района, които привличат много посетители.

Неа Скиони е на 78 км югозападно разположен. Той представлява крайбрежен туристически курорт в южната част на Касандра. Неа Скиони е живописно рибарско пристанище и невероятен плаж.

Агиос Никитас е малко селце с традиционен стил. То е заобиколено от  склонове на зелен хълм до самия плажа.  Неповторим интерес събужда и Cassandria, която представлява планински град, запазил традиционния си облик и архитектура. Каменни къщи и павирани пътеки са разпръснати около града, който е заобиколен от много красиви морски курорти.  Местоположението е само на 30 км южно западно от Полигирос. Полуостров Касандра е свързан е с континента.

Урануполис е малък град в края на третия ръкав на Халкидики, известен най-вече като пристанищен град от, където тръгват и пристигат множество фериботи до Атон.

Селата на Халкидики са по-красиви и сякаш като накацали малки пеперуди по зелените склонове създават изключителния облик на един вековен край. Имотите на Халкидики винаги са примамвали хора от цял свят, но малко са щастливците, които истински могат да се зарадват на такъв. Повече информация може да разгледате сайта ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!