≡ Menu

Пътуване до Щутгарт

Град с несравнима красота, Щутгарт е страхотното място за дълги разходки сред добре поддържани паркове, културни места за посещение, много забележителности, различни атракции за забавления и динамичен начин за изкарване на вечерите. Дори и да е шести по големина град в Германия, по нищо не отстъпва на своите конкуренти, поради факта, че целогодишно е притегателен център за много хора от различните точки по света.
Заобиколен от планински вериги, разположението му прави климата благоприятен през цялата година. Ако сте запазили вашите евтини самолетни полети през лятото, се подгответе за дълги разходки, защото времето е много приятно и не толкова горещо. Зимата е мека и поносима.

Не забравяйте да запазите вашия полет до Щутгарт, поне месец в аванс за по ниска цена.

Летище Щутгарт (Flughafen Stuttgart) е едно от големите за района международни летища и е разположено на 14 км., от града.

Естествено Щутгарт е известен с това, че централата на Мерцедес- Бенц се намира тук, но местата за посещение не спират с нея. Посетете Държавната галерия на Щутгарт (State Gallery/ Staatsgalerie), разделена на три сгради, всяка от която разкрива пред вас различни колекции на произведения на изкуството от Средновековието до 19-ти век, както и изкуство от 20-ти век. Една от най-важните колецкии на Пикасо се помещава тук, а също така и най-голямата колекция от рисунки и печатни графики в цяла Германия.

Една от емблематичните сгради за града е У-образната сграда на Двореца Нови (New Palace/ Schlossplatz), който днес е разположено Правителството на провинцията. Голяма част от фестивалите се провеждат на неговия площад. Музеят Вюртемберг(Wurttemberg Museum) преди години е бил един от най-известните замъци за тази част на страната.

Църквата Стифтс(Stifts Church) е разположена в Стария град и се счита за важна част от историята на града. Протестантската църква Йоханес(Johannes Church/ Johanneskriche) е забележителна постройка, изцяло направена в готически стил.

Дори и да не сте любител на високите скорости, ще останете доволни от музеят на Мерцедес(Mercedes-Benz museum), както и музеят на Порше(Porsche museum), тъй като си заслужава да се види развитието на едни от най-известните коли през годините.

Богата гама от магазини и заведения за различните вкусове. Със сигурност ще останете очаровани от Щутгарт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!