≡ Menu

Античност, екзотичност и съвремие в местността Арбанаси

Търсите ли нещо различно, приказно и автентично, което да се окаже възможността за екзотична почивка. Има едно място в България, което се стаило зад блясъка на една от столиците на българското царство. Това място непокътната красота и е превърната в уникално ваканционно селище. Днес това място носи името Арбанаси и смайва гостите от всички краища.

Арбанаси се намира около Велико Търново, това селище пази духа на миналото на българи, сред красотата на природата, на фона на гориста местност и даряващо с енергизираща атмосфера.

Местност Арбанаси е една от немногото екзотични дестинации, които носят духа на миналото смесени със съвременни изисквания. В нея има множество малки и големи, хотели, в които всеки може да се настани и да разпусне сред десетки удобства.

Из калдъръмени улички, се издигат къщи с високи огради, огромни дворове и прекрасни градини, всичко наследено от минал век. За историята на този край е известно, че датира от XVI век. Към днешна дата, Арбанаси е популярна туристическа точка и една от стоте национални обекта. Тя впечатлява с неподправен чар, стил и възрожденско начало.

Сред тръпките, които може всеки стъпил в Арабанаси е престои в някоя от реставрираните къщи, превърнати в луксозни хотели.

Тук всеки елемент, всяка частица са пропити от автентичност и прелест. На фона на цялата зеленина, селска обстановка, архитектура и старобългарски стил и подправени от лукс и модерни хотели.

В недалечното Велико Търново, до което може да се стигне пеш или с автомобил, разположен само на 5 км от Арбанаси, могат да се посетят заведения, пицарии, ресторанти, барове, магазини, дискотеки. Тук живота кипи, забързан и съвременен. Тук всеки ценител на исторически забележителност трябва да посети Крепостта Царевец; Самоводска чаршия на занаятите в града; Преображенски манастир, един от най-големите манастири в страната; Църква „Св. Четиридесет мъченици“; Регионален исторически музей, първи сред софийския.

В самата местност Арбанаси са още: Констанцалиева къща, което е най-голяма и богато украсена; Църквата Рождество Христово; Хотнишки водопад е неописуемо красив.

Престои, придружен с нощувки, може да направите в самият Арбанаси или във Велико Търново. Определено подобна екзотична почивка си заслужава, а условията, които се предлагат са несравними.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!