≡ Menu

Трудно ли намирате дрехи с нестандартни размери

За съжаление отговора на този въпрос все още е отрицателен. Този тип дрехи не присъства във всеки бутик или магазин. Обикновено се продават отделно. А това не бива да е така. Много от хората имат телосложение с нестандартно големи размери и със сигурност всички от тях искат да бъдат в крачка с модата. Тук визирам основно дамите. Те са по-заинтересовани от модата. Мъжете в повечето случаи залагат на практичните дрехи, без значение дали са актуални този сезон или не.

За тях ситуацията е добра, защото повечето специализирани магазини продавам само ежедневни дрехи с големи размери. Добри примери са анцузи, едноцветни памучни тениски и в най-екстравагантния случай – дънки. Този избор по никакъв начин не удовлетворява нуждите да средностатистическата жена. Тя има нужда от ежедневни дрехи за вкъщи, но същевременно има нужда и от дрехите, които вижда по модните подиуми.

Когато дамата пазарува, тя обръща внимание на качеството и модела. Това че е намерила подходящ размер за себе си не е достатъчно основание, за да купи дадена дреха. Тя трябва да бъда качествена. Да не се пере наполовина и да не загуби оригиналния си цвят само след 4-5 пранета. Модела не е от по-малко значение. Трябва да е актуален. Не всичко опира до прикриването на колкото се може повече тлъстини по тялото. Модерните и колекционерски дрехи с големи размери навлизат все повее на пазара. Производители и дизайнери вече осъзнаха че например къса рокля или вталена риза в дълбоко деколте могат да стоят изключително добре дори и на по-големите дами.

Подобни дрехи най-лесно се намират онлайн, особено ако живеете в малък град, който не предоставя голям (или какъвто и да е) избор на специализирани магазини. Тук изниква още един проблем – размерите. При стандартните дрехи S, M и L са си S, M и L. Всеки си знае размера и не се колебае, когато поръчва от интернет сайт. Размерите винаги отговарят, а ако има някакви несъвпадения – те са пренебрежимо малки. Да обаче например при размера XXXXL две тениски от различни производители може да са коренно различни. Колкото и да избирате размера на дрехите по разни таблици не може да сте сигурни че сте ви пасне. Едни от тях ще са по дълги, други по-широки. Просто стандарта не е твърдо установен.

Ако спадате с категорията “нестандартен размер” не забравяйте че най-важното нещо е дрехите да Ви пасват точно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!