≡ Menu

Професионална козметика за коса

С какво е по-различна от тази, която използваме в домашни условия?

Косата, особено за нежния пол е изключителна важна част от цялостната визия. Тя трябва да бъде здрава, да бъде оцветена в подходящия цвят, да бъде оформена по определен начин и да бъде винаги в перфектно състояние. Малко са дамите, родени с идеалната коса, която не се нуждае от корекции и заздравяване, а дори и да има такива, жените често са склонни да желаят това, което не притежават и да рискуват здравето на своята коса, заради глупава моментна мода или прищявка.

Косата се нуждае от постоянни грижи, за да бъде здрава, лъскава и красива. Понякога домашните средства за разкрасяване са напълно достатъчни, но в някои случаи тя трябва да бъде обгрижена от професионален фризьор. Предимството на професионалната грижа за косата се състои не само в по-голямата компетентност и умения на фризьора, но и в използваната професионална козметика за коса. Това, разбира се има огромно значение за здравето и визията на косата ни.

С какво е по-различна професионалната козметика за коса?

Човешката коса е един необятен океан от разновидности и всеки тип коса има своите изисквания и нужди. Това, което любителските продукти не могат да дадат на някои типове коси, професионалната козметика ще предложи с лекота.

На първо място, създателите на професионални козметични продукти за коса не са случайни компании, възникнали вчера. Те са предимно наложили се с годините, утвърдени марки, които влагат огромни ресурси в създаването на своите продукти. Те използват последните открития в медицината и козметологията, особено когато става въпрос за лечение на конкретен проблем или подобряване състоянието на увредената коса.

Концентрацията на активните съставки в професионалната козметика за коса е много по-голяма от тази на обикновените продукти за употреба в домашни условия. Това се налага, поради нуждата от по-голямо количество продукт в салоните за красота, а то определено е повече, отколкото бихме могли да изразходваме в домашни условия.

Качеството на професионалните козметични продукти е много по-високо, отколкото това на обикновените средства за разкрасяване на косата. Тук имаме предвид основно стилизиращите продукти и оцветителите. Боята за коса, използвана от опитен и компетентен фризьор е с много по-добра способност да покрие побелелите коси или да промени качествено цвета на косата.

Питали ли сте се защо, когато Вашият фризьор оформи и стилизира косата Ви, тя стои много по-добре, а прическата е много по-дълготрайна, отколкото, когато я направите сами в домашни условия? Това се дължи отново на професионалните продукти за коса. Стилизантите, като гелове, лакове, мусове и друг тип фиксатори са с много по-голяма устойчивост на неблагоприятни въздействия, отколкото любителските козметични продукти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!