≡ Menu

Парфюмът е неустоимо изкушение и за двата пола

Парфюмите днес са навсякъде. Можем да ги видим по телевизионни реклами, на билбордове и в специализирани каталози. Парфюмите се продават както в големи специализирани магазини, така и по интернет. През последните години парфюмерийната индустрия е във възход. Ако някога парфюмите са били по-елитарна стока, която е достъпна за малцина, днес разнообразието от тези продукти е впечатляващо.

По рафтовете на магазините могат да се видят както скъпи маркови парфюми, така и по-евтини. Дистрибуторите предлагат както класически оригинални аромати на известни марки, така и по-модерни. За да се улесни избора на клиента в това парфюмерийно „царство” има специални мостри, които носят аромата на съответния парфюм. На помощ идват и продавач-консултантите. И има защо. Носенето на парфюм е не само красив ритуал, но и начин, стил на живот. Различните парфюми се препоръчват в зависимост от възрастта, общественото положение или дори времето.

През зимата например е добре да се слага по-тежък парфюм, който носи усещане за топлина и уют. Обратно, през горещите летни месеци е препоръчително да се слага по-лек парфюм със свежа, ненатрапчива миризма. Парфюмите се изготвят от така наречената парфюмна есенция. Тя може да бъде извлек от ароматни треви, билки и цветя. Някои парфюми се правят от екстракт на плодове или смоли. Най-качествените аромати обаче се създават на основата на розовото масло. Особено ценено в света на козметиката и парфюмерията е българското розово масло. Българските маслодайни рози, които растат и се отглеждат в Казанлъшката долина са особен и много качествен сорт. Не случайно повечето елитарни френски парфюми имат есенция на базата на розовото масло.

По-леките парфюми се предпочитат за всекидневно ползване, тъй като техния аромат не е силен и натрапчив. Експертите съветват по-тежките и силни аромати да се слагат вечерно време и то при посещение на официални и светски събития. Парфюмите не само носят самочувствие, но и създават един романтичен ореол. Смята се, че качествените маркови парфюми наистина могат да привлекат противоположния пол. Затова оригиналните парфюми са предпочитан подарък от много жени и мъже. Те са универсален начин да изразим привързаност и силни чувства към определен човек. Но изборът на парфюм като подарък все-пак не трябва да бъде произволен и лекомислен, а трябва да се съобрази с пола, възрастта и дори характера на съответния човек. Днес козметични и парфюмерийни продукти могат да се намерят и в богати каталози по интернет. Един от добрите и препоръчвани български сайтове. Голямото предимство при онлайн пазаруването е, че човек може да поръча продукта от вкъщи. Освен това при онлайн парфюмите има значителни отстъпки в цените.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!