≡ Menu

Нощен крем за лице – как действа

Много хора се двоумят дали има разлика между дневен и нощен крем за лице и се чудят дали е наистина необходимо да купуват различни козметични продукти за през деня и за през нощта. Истината е, че тези продукти имат доста различни свойства и могат да допринесат за красотата на Вашето лице по различен начин. Това, което може дневният крем, не се наблюдава при нощния и обратното. Разбира се, няма нищо по-естествено от това като се има предвид, че нуждите на кожата на лицето са напълно различни през деня и през нощта, както и по време на бодърстване и по време на сън.

Така например, нощният крем, за разлика от дневния, няма за цел да ободри кожата, а тъкмо обратното да я накара да се отпусне и да релаксира през нощта, като и помага да се възстанови по време на един добър и пълноценен сън. Нощният крем има успокояващ ефект и единственото, което го застъпва с дневните продукти (кремове и лосиони е това, че нощният крем също има за цел да хидратира кожата в дълбочина. От друга страна, както дневните, така и нощните кремове за лице имат за цел да подхранят кожата Ви, така че не можете да очаквате, че това по някакъв начин ще Ви навреди, тоест рискове не съществуват.

Е, разбира се, нощните кремове са една идея по-мазни, така че ако сложите нощен крем на лицето си през деня, може да Ви се стори, че се абсорбира от кожата по-бавно. Това не е изненадващо, защото нощният крем е създаден така, че да подхранва кожата на лицето цяла нощ по време на съня. Ако на сутринта се събудите с омазнена кожа на лицето, това не е проблем – просто ще се освежите и готово. Но ако сложите нощен крем сутринта, а след това отидете на работа или на лекции, рискувате да се разхождате цял ден с мазно лице и да се чудите защото този крем не попива в лицето.

Нощните кремове за лице имат още една значима разлика от продуктите, които са предназначени за употреба през деня. Тази разлика се състои в това, че нощните кремове за лице не са създадени да защитават кожата на лицето от вредното влияние на слънчевите лъчи, тъй като се предполага, че ще се използват в част от денонощието, в която няма слънчева светлина.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!