≡ Menu

Най-добрите мъжки палта

Съществуват някои важни неща, които е добре ад се вземат предвид преди закупуването на палта. В тази статия ще засегнем темата за стилни мъжки палта, как точно да ги носите и с какво ще бъде най-подходящо да се съчетаят.

Модата винаги е била нещо като монопол на жената и мъжките облекла винаги са се ползвали от много по-малко внимание от дизайнери и потребители. Въпреки това явление, тази тенденция се променя през последните години и нарастващото разнообразие в мъжкита мода е аргумент за тази теза.

Съвременните палта за мъже са определено едни от най-важните елементи на гардероба на модерния мъж. Те се предлагат с различни наименования, а именно: сутрешно офис палто, вечерни официално дълго палто, което се носи върху костюм, редингот, фрак и пр.

Когато избирате палто, освен комфорта и дизайна има няколко точки, които е добре да бъдат разгледани. Първата е дължината. Добре би било палтото Ви да стои добре на костюми и на небрежни облекла за по-неформални поводи. Дължината може да варира според вашия вкус и изискванията в работната ви среда. Най-дългите палта се носят за най-официалните поводи и от по-възрастните господа, така че не много добра идея да залагате на такова палто. Все пак вие не може да харчите големи суми често и едно такова палто е инвестиция, която си заслужава да се прави например един път на две-три години. Вие няма да може да носите нещо толкова официално често и то само ще заеме неаргументирано място в гардероба ви. Избягвайте да залагате на твърде къс модел, защото той няма да ви предпазва от мразовития вятър и напразно ще сте похарчили парите си.

Друга важна точка е да не следвате сляпо актуалните модните тенденции, а умерено. В противен случай, още следващият сезон няма да може да носите своето палто, защото то ще бъде аут от тенденциите.

От голямо значение са цвета и материята при избора на палта за мъже. Смеси от микрофибър или синтетични материали, вълна, кашмир и пр. са едни от най-препоръчваните платове. За цвета е най-добре да се заложи на неутрален нюанс, който да допълва по подходящ начин останалите ви дрехи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!