≡ Menu

Лифтинг процедури с помощта на лазерна технология

Лифтинг процедурите са част от естетичната хирургия и от тях се възползват хиляди жени и мъже годишно. Като цяло оперативния вариант на процедурата е свързан с поставянето на упойка, относително дълго време за възстановяване и най-вече опасности от инфекции в някои случаи. За съжаление или не стареенето на кожата е неизбежен процес с годините и върху него влияят редица фактори. Някои от тях са прекалено дългото излагане на слънчевите лъчи, ползването на солариуми, дори наследствеността. От друга страна начинът ни на живот е много важен при едно добро поддържане на кожата. Фактори, като пушенето изключително много спомагат за по-бързото стареене на кожните клетки и тяхното унищожаване. Това важи за прекомерните дози алкохол и за храната, която ядем.

Като цяло едни остаряват по-бързо, други по-бавно, но при всички по кожата видимо се появяват бръчки и тя увисва около очите, устните, по шията най-вече и на други ключови места. Решението за този дискомфорт причинен от напредването на възрастта вече не е само хирургичната конвенционална намеса. Иновативния и безполезен лифтинг метод днес е третирането на кожата с помощта на лазери. Една лазерна процедура не е свързана с дълъг процес на следоперативно възстановяване и при нея няма болка.

Същност на лазерния лифтинг и времетраене

Като цяло единствената адекватна, бърза и безболезнена алтернатива на хирургичната естетическа намеса е именно лазерната. Дори и твърдението, че тази процедура ще ви подмлади с поне едни 10 години, да ви звучи абсурдно – това на практика е наистина така. Освен това самата лифтинг процедура трае не повече от до половин час, така че можете да си я направите дори в обедната почивка, според мнозина. Импулса подаван от лазерната технология се програмира предварително, както и неговото повторение. Дължината на вълната е обикновено около 1320 нанометри и това е достатъчно, за да проникне дълбоко в подкожното пространство и така да отстрани нежеланите натрупвания и сбръчкване.

За тези, които се притесняват от лъчението на лазера, трябва да кажем, че то е напълно безопасно, освен безболезнено. Лазерните лъчи са напълно безвредни за кожата и не я увреждат по никакъв начин. Освен това, както вече споменахме времето за възстановяване е нулево. Така след една лазерна терапия, просто ставате и тръгвате по задачи отново. Лазерния лифтинг действа под формата на снопове лазерни лъчи, излъчвани от специален лазерен апарат. Те са лазерна енергия, която действа в дълбочина, без да засяга повърхностния кожен слой. Така кожните клетките са активирани да произвеждат повече колаген натурално, увредените клетки и тъкани се почистват, а кожата е стегната и свежа. Тази процедура е много подходяща за много чувствителни области на лицето и шията, като тези около очите, устните и тази на деколтето. С лазера те няма да бъдат изгорени или възпалени, а просто подмладени.

Като цяло терапията започва с около 4 процедури, но броя процедури се определя индивидуално за всеки, според типа и състоянието на кожата му. След основаната терапия се препоръчва поддържаща такава, която трябва да се прави поне веднъж в годината. Лифтинг с лазер е най-доброто решение за естетичния вид на всяка дама в днешното забързано ежедневие.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!