≡ Menu

Крем за ръце – кога ни е нужен

Кремовете за ръце са козметичен продукт, който всяка жена трябва да има у дома. В повечето случаи те не са медицински продукт, а просто козметика, чиято цел е да направи кожата на ръцете на съответния потребител по-мека и приятна на допир. По отношение на своята гъстота, плътност и съдържание на мазнини те значително се отличават един от друг, а от там произлиза и различния интерес в различни групи хора. Някои видове крем за ръце съдържат съставки, които забавят стареенето, други помагат в борбата със старческите петна, а трети просто омекотяват кожата.

Най-общо казано кремът (или лосионът) за ръце съдържа вода и различни масла, които благодарение на съдържащите се допълнителни съставки образуват хомогенна и еднородна маса, която не се разделя на отделните си съставки. Могат да се съдържат глицерин, петрол, различни екстракти от най-различни по рода си билки, петрол и ароматизатори, които да придадат на продукта желания аромат, който да го направи по-харесван от потребителите на козметичното изделие.

Кремът за ръце се полага върху кожата на ръцете, като най-важно е да се нанесе от козметичния продукт от горната страна на дланта, където кожата е по-тънка, нежна и податлива на влияния от околната среда. Важно е да не се прекалява за да може кожата да поеме от продукта колкото е необходимо, но без да остава мазна и да създава неприятно усещане в потребителя. Ще разберете, че сте нанесли разумно количество по това, че кремът ще попие в ръцете Ви бързо и не направи кожата Ви приятна на допир и копринено гладка.

Според нуждите на потребителите кремовете за ръце могат да са твърде различни един от друг. Така например кремовете, които са подходящи за зимните месеци са по-мазни и тежки. Това е така, защото мазнината ще създаде защитен филм между кожата Ви и околната среда. Ако използвате такъв крем през лятото обаче, рискувате да чувствате кожата си мазна, а порите запушени през целия ден, защото това може да попречи на кожата да диша и да отделя пот. През летните месеци пък се предпочитат продукти, които овлажняват. От друга страна, овлажняващите продукти не се препоръчват през зимните месеци, защото влажната кожа може лесно да се повлияе от ниската температура на околната среда.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!