≡ Menu

Как да си направите Хот Стоун педикюр

Използвайки горещи камъни можете да повишите педикюрното изживяване. Базалтовите камъни често са използвани в масажите заради високото съдържание на желязо в базалта и способността му да задържа толина. Използвани в комбинация с етерични масла, хот стоун педикюрът води до релаксация. Той обикновено се предлага в спа центровете, но процедурата би могла да се прави и у дома.

Инструкции:

  1. Подгответе камъните за хот стоун педикюра като ги затоплите. Може да се използват глинено гърне или затоплено корито. Топлината не трябва да надвишава 125 градуса.
  2. Накиснете краката си в топла вода. Сложете соли за облекчаване на стреса и мускулните болки.
  3. Ексфолирайте краката си с помощта на гъба пемза. Разтрийте петите, двете страни, ходилата и всички груби области. Изплакнете краката си след като приключите.
  4. Потопете краката си в топъл парафин. Восъкът ще хидратира и омекоти кожата на краката ви и ще я подготви за хот стоун изживяването. Оставете парафина на краката си за 10 мин., след което го изплакнете.
  5. Тук започва основата на хот стоун педикюра. Подсушете горещите камъни с чиста кърпа. Поставете горещите камъни между всеки пръст и увийте краката си с кърпа. Поставете горещи камъни на всяко бедро и ги покрийте с кърпа. Вземете в ръцете си по един горещ камък. Оставете камъните между 7 и 10 минути.
  6. Премахнете камъните от тялото си и ги върнете в горещата вода, оставяйки един камък. Масажирайте краката и прасците с етерично масло. Използвайки останалите горещи камъни разтривайте краката, свода на ходилата и прасците. Чрез тези действия хот стоун педикюрът ще бъде цялостно изпълнен.
  7. Изрежете ноктите на краката, но ги направете квадратни. Това ще предотврати забиването на ръбчетата в пръстите. Избутайте кожичките назад. Ако е необходимо, използвайте крем за омекотяване на кожички.
  8. Масажирайте краката, използвайки лосион или етерични масла. Лавандуловото олио засилва релаксацията и е често ползвано за масаж. Други масла съдържат гроздови семена, зехтин и масло от роза.
  9. Изберете лак за нокти и лакирайте краката си. Може да сложите топ лак за да предотвратите бързото падане на лака. Оставете лака да изсъхне, използвайки разделител за пръсти.

Сега вече хот стоун педикюрът е напълно завършен. Ако нямате възможност да си подсигурите всичко необходимо, или желаете някой друг да се погрижи за вас, можете да посетите Спа и Релакс Център.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!