≡ Menu

Дамско сако – моден шик и елегантност

След като един път достигнало дамския гардероб, модното сако остава там завинаги. В различните сезони сакото се различава по материи, форми и кройки, декорациите също оказват влияние, но и днес сакото заимствано от мъжкия арсенал облекла успява да устоява на времето и всички нови императиви. Всяко ново нещо все пак се облича под него.

Сакото е чудесна връхна дреха за променливите сезони, то е идеално за офис средата и делови срещи, но все по-често се наблюдава и по улиците като ежедневна дреха.

Модни, шикозни и елегантни видовете сака могат да се комбинират в един и същ модел, ако тяхната обратна функция включва характеристики на военни униформи от отминалата епоха.

Сакото: http://fashioncolors.eu/online-moda/damska-moda/сакото-аксесоар-или-задължителна-дре,

може да се носи и от дами и от господа, а разликата е в десени и кройки.

Какъв блейзър да изберете и как може да се различава от други подобни видове, дрехи, якета и шлифери. Такива могат да са изработени от трико, сатен, мека вълна, коприна, плат и дори кожа.

За пролетта оптимално може да се възползвате от модели с велур фина изработка. Тези сака могат да бъдат основа за имиджа на улицата през топлите месеци. Много подобна на женския блейзър е и спортното сако. Такова е чудесно за създаване на офис стил. В тези случаи, често е по-добре да се спрете на стандартен блейзър с подходящи цветове.

Стиловете и модели дамски сака се предлагат в голямо разнообразие. Стилове на блейзъри правят модерни жените, изискани, в класически или младежки вид. Първата категория е модел с малък монтаж, без колан с лъскави копчета и средна дължина.

Джобове са част стила за по-младежко излъчване. Сред тях може да има и стесняване в стойката, яка и големи чупки в монтажа. Също така са популярни модели плетени с различни зони, баски и повече вкус добавен, чрез декорация на саката за жените.

За дълго време, блейзърът е в основата на студентските униформи в много университети на Европа. Също като туниките става символ и за бизнес стил за жени от всички възрасти. С него дизайнерите смело експериментират не само с материалите, използвани в шиене, но и с декоративни елементи. Така ревери, яка и втулка  са част от декорациите. Моделът сако от сатен е още едно елегантно декориране с плитка от дантела.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!