≡ Menu

Боя за коса без амоняк

boq-za-kosaПрез последните години, безамонячната боя за коса стана предпочитан продукт за разкрасяване сред женстака аудитория.

Защо безамонячната боя за коса е по-добра?

Всяка дама иска да изглежда по най-безупречния начин. Неограничен е броят на методите за разкрасяване, но безспорно един от най-разпространените продукти е боя за коса. Промяната на цвета на косата е естесвен резултат от желанието на всеки човек да подобри външния си вид. Състоянието на косата ни е от съществено значение за впечатлението, което оставяме сред околните. Нюансът, който ще изберем може да бъде повлиян от тена на лицето ни, специфичните ни черти и характерни особености.

Известно е, че повечето видове боя за коса, както професионалните, така и тези, които са достъпни за обикновения потребител, съдържат вредни химикали, които значително влошават състоянието на косъма. За съжаление, цялостното здраве на организма е застрашено от тези съставки. От друга страна, те са необходим състав, за да се извърши изсветляване и смяна на цвета.

Да обърнем внимание на недостатъците на амонячната боя за коса:

  • Потребителите правят компромис със здравето на косата си.
  • Амонячната боя за коса има натрапчив и неприятен мирис.
  • Клиентите усещат парене по скалпа.
  • Засилва се окапването на косъма.
  • В някои случаи се наблюдават алергични реакции.

Хубаво е да знаете кои са вредните химични елементи, които се съдържат в една боя за коса. Това са амоняк, резорцин, парабен, парафенилен диамин и пероксид. Проверявайте техните нива винаги, когато избирате своя продукт за смяна на цвета. И все пак, дори и вредните елементи да са в допустима норма и да не усещате никакви странични ефекти, те могат да имат доста неприятен ефект върху здравословното ви състояние.

boq-za-kosa-5Специалистите предупреждават за:

  • Нарушения при хормоналния баланс.
  • Често боледуване и спадане на имунитета.
  • Хронична умора и преждевременно стареене.

И все пак…

Въпреки песимистичните прогнози и възможните странични ефекти на продуктите боя за коса, 80% от нежиня пол по целия свят използва този продукт. Колкото до мъжете… и те присъстват в статистиките. И все пак, можете да сведете негативните въздействия на боята до минимум като изберете такава без амоняк. Преценете сами!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!