≡ Menu

Знаете ли къде се крие разковничето, вашите батерии за лаптоп да бъдат по-издръжливи?

Знаете ли къде се крие разковничето за дълготрайна издръжливост на вашите Li-Ion батерии за лаптоп? За не да губим излишно време ще ви кажа направо – в грижата за тях. Много хора правят абсолютна грешка като си мислят, че веднъж закупили техните лаптопи не е нужно да полагат грижи за него. Други пък си мислят, че почиствайки го веднъж годишно със специална кърпа е достатъчно. Напротив, изобщо не е достатъчно. Ако искате да се радвате на максимална издръжливост от страна на вашите батерии за лаптоп, то вие трябва да се научите да се грижите за тях. Добре, но какво трябва да значи това, ще попитат много от вас. Това означава, че трябва да полагате известни грижи за тях, но първо трябва да престанете да мислите за преносимия ви компютър като за даденост, тъй като няма нищо вечно и всичко е преходно. След това запомнете, че с времето всичко се амортизира и за да предпазите батериите на вашия лаптоп от преждевременно изтощение, трябва да знаете как точно да ги предпазите.

Първо не зареждайте и разреждайте вашите лаптоп батерии Toshiba прекалено често, защото така намалявате броя на техните цикли, а той е ограничен. Средно всяка батерия притежава по 500-700 цикъла на заряд-разряд.

Пазете ги от прегряване или иначе казано от високи температури, тъй като те ги разреждат. За да избегнете това или се старайте да не претоварвате вашите лаптопи, или просто извадете батериите и ги съхранявайте отделно на хладно и сухо място.

Когато използвате лаптопа на батерии старайте се да не го товарите с излишни програми и приложения, за да можете да вземете максимума от тяхната издръжливост.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!