≡ Menu

Все повече марки избират .com домейн име

Едно от най-големите предимства на интернет е, че дава възможност на клиенти от една страна да се свързват с търговска марка, която е базирана на другия край на света. Интернет дава възможност на фирмите да се разрастват извън националните си граници. Това е било невъзможно само преди едно десетилетие.

 

домейн име

домейн име

Онлайн граници

Едното от местата, където онлайн границите са все още видими, са домейн имената. И по-точно техните суфикси. Чрез използването на име на домейн, свързано с дадена страна, като .uk за Великобритания, .ru за Русия или друг код за страна, всяка марка може да сигнализира на света за своя произход.

Това е чудесен подход за всяка компания, която иска да ангажира клиентите в родната си страна. Въпреки това всеки бизнес, който се стреми да бъде международно признат, трябва да признае, че за чужденците може да бъде трудно да запомнят подобно домейн име. Фирми, които целят да се свържат с международната си аудитория, не могат да си позволят да притежават домейн име, което има ограничения. Поради тази причина всеки специалист, който се занимава с бизнес сайтове, ще ви посъветва да регистрирате домейн име с разширение .com или .net.

 

домейн цена

домейн цена

Отношението на търсачките

Имайте предвид, че това домейн име може да ви изведе напред в органичните резултати на търсачките. Причината е, че досега алгоритъмът вероятно е сканирал вашето съдържание на локалния принцип. С притежанието на домейн име, което е международно признато, вие вероятно ще се радвате на по-голям трафик. Освен това авторитетът ви сред потребителите ще се подобри. В момента, в който отварят вашия сайт, няма да считат, че съдържанието му касае само вашия регион. Те ще се почувстват приобщени към вашата търговска марка и идеология. И всичко това се постига само с лека промяна в края на вашия домейн.

Големите примери или примерът на големите

Само в последните няколко години има няколко примера на големи компании, които регистрират наименования, които завършват на .com, за да достигнат до международната аудитория. Едната компания е известният британски вестник The Guardian. Домейн името, което те използваха, беше с разширението за страната – .co.uk. През май, 2013 г. те обявиха, че преминават към домейн името – TheGuardian.com. От изтъкнатото издание са установили, че дължат само една трета от трафика си на английските потребители. Логичното решение за тях е било да направят наименованието си по-лесно разпознаваемо на международно ниво.

Друг пример за подобна смяна в домейна е сайтът My.com. Това е страницата, която представлява опита на Русия за международна атака на интернет пазара. Предишното им име е било Mail.ru. Те са били на ясно, че разширяването на дейността им на международните пазари, ще бъде по-трудно с домейн, който съдържа кода на Русия. My.com е наименование, което може да стане световно известно много лесно, тъй като няма да представлява трудност за потребителите да го запомнят.

Смяна на тенденциите

Това са само два примера от последната една година. Специалистите, които се занимават с домейн имена, споделят мнения за промяна в тенденциите. Според тях все повече бизнеси ще се обръщат към наименованията .com. Успехът на подобни сайтове е доста по-лесен, защото са признати от световната общност.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!