≡ Menu

Уеб дизайнът и SEO трябва да работят заедно за постигането на добри резултати

Интернет промени търговията преди няколко десетилетия, но самата мрежа също непрекъснато преминава през собствени трансформации. Не чак толкова отдавна беше времето, когато компаниите бяха развълнувани от факта, че имат възможност да притежават интернет страници въобще. Днес обаче стандартите са се променили значително. Посетителите очакват повече от интернет страниците на дружествата и всеки сайт, който изглежда или функционира по остарял начин, е проблемен за потребителите, заради което те го избягват.
Важно е да се отбележи обаче, че не всички бизнеси са еднакви. Опростени уебсайтове, които не правят нищо повече от това да служат като рекламен постер в подкрепа на някаква местна дребна фирма, са си добре. Но за компаниите, които се надяват да привличат нови и повече клиенти към своите страници и които искат да увеличат своите онлайн продажби, предлагайки актуално и оптимално съдържание, въвеждането на новостите от света на SEO оптимизацията и уеб дизайна е от съществено значение.

seo оптимизация

seo оптимизация

Значението на Уеб Дизайна
Колко е важен дизайнът на сайта? Когато някой посети нов за него град или село, има голяма вероятност той да избере ресторанта, в който ще влезе, по външния му вид. Потребителите често търсят нещо конкретно (продукт или услуга), но е твърде вероятно няколко различни страници да го предлагат. За да сте сигурни, че ще ги спечелите от първото впечатление, трябва да обърнете още в началото сериозно внимание на това как изглежда външно вашият сайт. С толкова много бизнеси, предлагащи продукти и услуги, подобни на това, което и вие лансирате, клиентът е на клик разстояние да отиде на сайта на конкуренцията ви, ако вашата страница е непривлекателна като дизайн.

И как ще се отрази това на SEO
За щастие опитните специалисти по оптимизация за търсачки разбират всички настъпващи промени в правилата за класиране, включително и влиянието на уеб дизайна. Рекламните компании, които са в крачка с тенденциите и си разбират от занаята, могат лесно да ви посъветват кои елементи от външния вид на сайта ви са добри и кои не. Някои от тях предлагат също така и преоформяне на страници, вместо да подходят направо към създаването на нов по-добър сайт за бизнеса ви. Този тип подобрения създават комфорт за съществуващите посетители. А преоформянето е и значително по-евтино като цена от започването от нулата.

Макар видът и дизайнът на сайтовете да са важни, най-ключовият фактор е дали сайтът генерира трафик. Известни са случаите на компании, които са се разорили, защото са наблегнали основно на уеб дизайна, а не чак толкова на онлайн маркетинга на своята страница. И двата фактора са важни, а най-добрите сайтове са тези, които успешно ги интегрират в рекламната си политика. Ето тук говорим вече за SEO оптимизацията.

Най-новите SEO методи
Оптимизацията за търсачки е метод на онлайн маркетинг, който увеличава шансовете вашият сайт да се показва в началото на списъка с резултати при търсене в Google и другите търсачки. Статистиката показва, че най-горният резултат за всяка дума на търсене получава 1665% повече трафик, отколкото този, който се намира на десето място. Тези сайтове, които се появяват на по-задна страница, не привличат какъвто и да е трафик, тъй като почти няма потребители, които да проучват толкова назад сред класирането на резултатите. Обикновено, ако търсещият не намери това, което му трябва, още в началото, пробва да проучи с друга ключова дума. Още по-трудна става ситуацията за тези, които се опитват да изучат SEO практиките, когато се сблъскат с непрекъснатите промени, които водещата търсачка Google въвежда в алгоритмите, по които работи. Една малка трансформация или новост може да доведе до огромна промяна в правилата, по които се появяват резултатите от търсенето.

Екипите от SEO специалисти знаят много добре, че повечето бизнеси нямат време да инвестират в изучаването и проследяването на промените в методите, които Google и другите търсачки използват за класирането на интернет страниците. Ето защо SEO компаниите дават възможност на фирмите да се възползват от техните достъпни услуги. По този начин тези специалисти започват да се грижат за тези проблеми от тяхно име. Така е възможно, а и по-вероятно въпросните уебсайтове да се издигнат в ранг в резултатите от класирането. А това означава, че ще последва и повече насочен трафик, а от там и увеличение в печалбите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!