≡ Menu

Свързване на моментен бутон

Моментните бутони са идеални за употреба, когато става дума за бързо прекъсване или свързване на електрическата верига. Практически погледнато, те биха могли да бъдат използвани към всякакви електрически уреди, които работят постоянно и трябва да бъдат прекъсвани за малко. Освен това те могат да се приложат и в противоположния случай, когато уредът е в покой и трябва да бъде включен за кратък период от време.

Моментните превключватели могат да бъдат намерени навсякъде около нас. Най-често даваният пример е онзи със звънеца на вратата. Освен това устройството намира приложение и в клаксони, чистачки, алармени системи. Само трябва да знаете къде да гледате и ще се уверите, че полезното устройство е навсякъде около нас.

Средства за монтажа
Свързването и инсталацията на бутоните можете да осъществите в домашни условия с базови знания по електротехника. Те са изключително просто и логично устроени и това ги прави толкова полезни и лесни при употреба.

Осъществяването на този проект ще изисква от вас да създадете списък, от който да отметнете всички необходими пособия. Много е възможно да притежавате повечето от нещата, които предстои да бъдат изброени.

Естествено първото нещо, което трябва да добавите към списъка си, е моментен бутон. Този вид устройства могат да бъдат открити в хиляди сайтове в интернет. В случай, че не сте фенове на глобалната мрежа, винаги можете да посетите близкия магазин за електроника. Освен това трябва да си набавите достатъчно дълъг проводник. Вероятно вече имате на разположение електрическо захранване. Осигурете си и чифт клещи, с които да прережете проводниците.

Инструкции за безопасност
Много е важно да се уверите, че сте изключили електрическото захранване. Това е правило, което ще осигури както вашата безопасност, така и тази на електрическата система, която ви предстои да изградите. Можете да използвате и лични предпазни средства, като ръкавици например. Тестовете за проверка на веригата провеждайте само ако сте напълно сигурни, че е безопасно.

Инструкции по монтажа
Използвайте клещите, за да срежете проводниците. Вероятно ще ви трябват три кабела, освен ако бутоните, които инсталирате, не са специални.
Свържете проводника със захранването, а след това се уверете, че достига до моментния превключвател. Обикновено има два полюса, за които трябва да повторите тези стъпки. Уверете се дали терминалите на изходното устройство са свързани правилно. Можете да проверите упътванията на електроуреда за по-голяма сигурност.

Следващата стъпка изисква от вас да свържете свободния край на проводниците с помощта на изолирбанд. Трябва да се уверите, че връзката е добра, иначе може да се окаже, че системата няма да заработи. Това може да бъде и опасно.

Свържете бутона с електроуреда, с който искате да го използвате. Добре е да се уверите, че двата елемента от тази система могат да работят заедно.

След като всички устройства са свързани едно за друго, трябва да се получава електрическа верига, която да заработи. Идва моментът, в който да проведете тестове. Включете захранването отново и проверете дали превключвателят работи.

В случай, че никога преди не сте имали работа с подобни устройства, винаги можете да се обърнете за помощ към специалист. Ако това не е вариант, има стотици сайтове, които дават указания за свързване на електроуреди. Правилата за безопасност са от първостепенно значение (съветват специалистите), преди да започнете работа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!