≡ Menu

Слънчеви колектори – убедете се сами в тяхната отлична работа

Живеем в един модерен свят, които се ръководи изцяло от технологиите. Едно от новите открития се нарича слънчеви колектори. Тяхната основна дейност да произвеждат топлинна енергия, която да посреща нуждите на домакинството за топла вода. Те са нов алтернативен метод, с помощта, на които вие можете да разполагате целогодишно с топла вода, без да платите нито лев за тази топлинна енергия. Много специалисти ги наричат зелените източници на топлина. Защо зелени? Ами, защото те произвеждат екологична енергия или казано с други думи те не отделят никакви вредни емисии, докато функционират.

Ако и на вас ви е писнало от високите сметки, тогава вакуумните слънчеви колектори са най-доброто решение.

Един от най-предпочитаните, но и най-ефективен вид колектори са тези с термосифон. Те са масово използвани в Япония, Австралия, Индия и Израел, освен това няма как да ги сбъркате, защото резервоарът трябва да се намира непосредствено над колектора. Вакуумните колектори с термосифон имат сравнително просто принцип на работа. Когато уловят слънчевите лъчи и ги преобразуват в топлина, тя се предава на водата в тръбите им. Веднага след като водата се е загряла достатъчно, тя започва сама да се изкачва нагоре по тръбите, достигайки до резервоара. След като отдаде своята топлина, тя се спука обратно надолу и така този цикъл се повтаря до безкрай.

Колкото и информация да четете в интернет докато сами не ги изпробвате и няма как да се обедите, че те наистина вършат отлична работа. Сложете край на високите сметки за ток и подайте ръка слънчевите колектори за топла вода.

{ 2 comments… add one }
  • Нанко 23.05.2012, 11:08

    Къде мога да намеря повече информация за тези колектори? Интересувам се за една мансарда и не съм сигурен, че има възможност точно там да се монтират такива колектори.

  • Валентин 23.05.2012, 15:11

    Ако наистина се нуждаете от повече информация, натиснете на линковете, които ще ви прехвърлят в сайта за повече конкретна информация. Ако и тя не в достатъчна можете да използвате контактната форма, емейл или телефон с конкретно запитване.

Leave a Comment

error: Content is protected !!