≡ Menu

Прогнози за наддаването за PPC реклама в реално време през 2014

В дигиталното пространство 2013 беше изпълнена с важни събития. Тя беше годината на бандираните мобилни телефони, годината на засилени PPC кампании, годината на аудиторията и т.н. Освен това тя може да се нарече и годината на наддаването за PPC реклама в реално време. Това е наистина много голяма иновация, която ще продължи да има силно влияние на пазара и през следващите няколко години. Освен това голямото предимство е, че тези наддавания за определена ключова дума се случват на живо. Какво да очакваме още?

цени за PPC рекламата

цени за PPC рекламата

1. Мултимедийните реклами – PPC рекламата става все по-интерактивна и приятна за гледане. Динамиката позволява на рекламодателите да включват изображения и текст въз основа на комбинация от променливи, които не се ограничават само до продукти за електронна търговия. През 2014 г. се очаква да се наложат PPC рекламите, които са богати на мултимедия. Някои компании вече си опитаха късмета с именно такъв тип маркетинг. Те наистина предизвикаха фурор през 2013. Така че това е една от основните тенденции в PPC рекламата, която ще има нужда от усъвършенстване и добри идеи.
В случай, че не можете да отделите голяма сума, за да финансирате мащабен мултимедиен проект, вие можете да използвате инструментите на Google Web Designer. Те са безплатни и така ще имате нужда само от добра идея за вашата PPC кампания.

наддаване за PPC

наддаване за PPC

2. Социални мрежи – Последното споразумение между компанията на Google DoubleClick Bid Manager (DBM) и Facebook е голяма стъпка напред в PPC рекламата. Това ще улесни много рекламодателите и ще поведе цените надолу. Освен това чрез информацията във Facebook те ще получават много повече данни и ще могат да насочват своите акции към по-голяма аудитория, която би се интересувала от продуктите им. Според анализатори на пазара на PPC рекламата през 2014 година се окачва още социални мрежи да подпишат подобно споразумение с Google.
3. Branding Metrics – Адекватното измерване на стойността на PPC рекламите никога не е било по-важно. Рекламодателите са все по-наясно с възможностите за оптимизация на желаните реклами и платформите. PPC кампаниите ще започнат да залагат все повече на търговската марка, като по този начин ще целят да повишат ангажираността на своите клиенти. След като вече е ясно, че наддаванията ще са явни, всеки от рекламодателите ще се старае да си осигури повече видимост. Това ще ги накара да използват цялата налична информация, която им представят различните платформи за PPC реклама. Рекламодателите ще предпочитат реклами, коио им позволяват по-богата мултимедия. Винаги ще избират PPC реклама, която може да представи бранда им със снимка. Така логото им ще стане наистина по-популярно сред потребителите.

Pay per click реклама

Pay per click реклама

4. Видео – Подобренията, на които станахме свидетели през 2013 г. са свързани с видеообмена. Това дава възможност PPC рекламата ни да се появява в сайтове за видео споделяне, преди да е започнало клипчето, което потребителят иска да гледа. Разбира се YouTube беше най-голямата платформа за този вид реклама. Разбира се вие можете да изберете и други платформи за видеосподеляне, които да пускат вашите PPC реклами.
В тази насока се очаква моделът за наддаване да бъде усъвършенстван. Традиционно това води до по-голяма ефективност и по-ниски цени за PPC рекламата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!