≡ Menu

PPC кампании за напреднали

В случай, че считате себе си за експерт в областта на PPC кампаниите, то трябва непременно да опознаете някоя от следните тактики. Тук са пропуснати основите на създаването на профил в AdWords. Тези тактики биха дали резултат, ако имате наистина добри познания в областта на онлайн рекламата.

Крайна цел
Всяка Pay per click кампания носи повишаване на рейтинга в AdWords, a това е изключително важно. Вероятно вие ще бъдете в състояние да подобрите показателите като Quality Score например. Повечето специалисти, които се занимават с този вид маркетинг, се концентрират именно върху повишаването на този резултат.
Факт е, че най-успешните специалисти, които се занимават с PPC кампании, разглеждат фактори като SEO оптимизацията на страницата. Колкото по-близка е рекламата до заявките на потребителите, толкова по-често ще се появява тя. Това прави шансовете за кликване върху нея много по-големи.

1. Фокус върху High Value Keywords (б.а. ключови думи с висока стойност) – Повечето групи от реклами, които са част от Pay per click кампаниите, използват различни ключови думи. Тук трябва говорим не за long-tail keywords (б.а. синонимни ключови думи) или подобни такива, а само за няколко конкретни. Тази тактика ще позволи рекламният текст да прилегне перфектно на ключовата фраза. Това винаги води до повишаване на стойността на PPC акцията.

2. Стандартизиране на AdWords Account Names (б.а. имената на профилите в AdWords) – Това предложение за подобряване на Pay per click кампанията може да ви се стори наистина странно. Все пак, ако се придържате към една и съща система за наименованията, това може да ви спести много излишна работа за в бъдеще. Много маркетолози не се замислят особено при наименуването на акаунтите си. Често се случва да им дават имена като “Пролетна Кампания 1”.
Това може да породи наистина много въпроси, като например „Коя пролет?”, „Коя PPC кампания?”, „Колко рекламни групи има в нея?”. Наименоването по конкретен начин ще ви помогне да анализирате данните за много кратко време (съобщават специалистите).

3. Изравняване на честотата на появяване на рекламите с цикъла на закупуване – Ремаркетирането е основна стратегия в арсенала на много маркетолози. Все пак те трябва да използват тактически подход, който да подобри метода. Много е важно да представите реклами, които потребителите все още не са виждали, докато са се запознавали с вашата компания. Тук трябва да се пази златната среда, при това ревниво. Не искате да затрупате потенциалните си клиенти с реклами, което може да доведе до пренасищане.
Това е аргументът, който трябва да ви накара да мислите стратегически за честотата и времетраенето на рекламите от PPC кампаниите.
Например, ако продавате обувки и сте направили кампания за ботуши през зимата, няма никакъв смисъл тя да продължава да е факт и през летните месеци.

Постарайте се да предоставяте рекламите, от които се нуждаят вашите клиенти. Това разбира се ще се получи само благодарение на проучвания на пазара и потребителското поведение. По този начин вие ще знаете точно кой елемент на вашата акция е интересен на този потребител. Вие ще бъдете в състояние да напишете и да си послужите с най-подходящите реклами във вашата PPC кампания. Това ще ви осигури най-големи шансове за конвертиране на този потребител. Различните данни биха позволили на търговците да сегментират своята аудитория (съветват професионалистите). Това ще направи и работата във всеки отделен сегмент много по-целенасочена, което винаги води до добри резултати.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!