≡ Menu

Повишете ефективността на вашата PPC кампания

Ефективността на PPC кампанията е основата, на която стъпва съвременното бизнес развитие. Писането на рекламни текстове е често трудна работа. Освен че не разполагате с много място, на което да изложите най-силните си аргументи, имате и доста други ограничения. Такива във времето например. Всяка Pay per click акция има определен период от време, през който трябва да протече. В този кратък отрязък вие трябва да сте подготвени за различни предизвикателства, като например тестване на рекламни текстове, снимки и т.н.

Има някои техники за провеждане на кампания, които могат да ви спестят много напразни усилия, с които си губите и времето и парите. За да не ви се случва това, а и да не допускате освен това аматьорски грешки, проследете няколко полезни тактики на работа.

PPC кампания

PPC кампания

Техника #1
Използването на подходящите силни думи е много важно условие за добрия рекламен текст във всяка PPC кампания. Скучно написаните изречения, които представят продуктите или услугите ви, няма да са полезни нито на вас, нито на клиентите ви. Преработвайте текста на рекламата толкова пъти, колкото е необходимо. Понякога правилните и силни думи идват, когато сте наистина настоятелни. С времето и повечето изписани рекламни текстове процесът ще става все по-лесен. Никога не допускайте да напишете скучен и посредствен маркетингов текст, който да е част от вашата кампания.

Проведени са редица проучвания за това кои думи привличат по-голямата част от хората. Такива думи например са: „Ти” или общото “Вие”, „безплатно“, „защото“, „незабавно“, „нова“ и др.
Освен за тези думи можете да помислите и за онези, които биха предизвикали много силни и положителни емоции във вашите клиенти. Не се двоумете да ги използвате в своята PPC кампания. Единственото условие, на което трябва да отговарят, е да са издържали тестовете, които сте провели преди това.

Думите, които въздействат на чистите човешки емоции, са наистина много силни и са много ефективни, когато става дума за реклама. Това е инструмент, който не бива да пропускате да използвате.

Техника #2
Винаги има място за подобряване на определена оферта в рамките на една PPC кампания. Това е едно от най-важните неща, които можете да направите за своите клиенти. Често тази техника бива подминавана, дори и от много опитни специалисти. Това може да се дължи и на факта, че тя е толкова естествена, че е много лесно да я подминете.

В най-добрия случай, рекламите ви свързват с правилната аудитория от клиенти, които са готови да откликнат на призивите от вашата PPC кампания. В най-лошия случай, никой няма да обърне внимание на рекламата, за която сте се потили в продължение на седмици.

Ако имате нещастието да се попаднали във втория случай, винаги можете да помислите за подобряването на своята оферта. Помислете от какво имат нужда потенциалните клиенти на вашата компания и какви може да са причините те да не спират погледа си на рекламите от вашата Pay per click акция.

Използването дори и само на една от техниките за писане на рекламен текст, може да ви помогне много. В случай, че вече сте се досетили дори само за някои от тези добри практики, нищо не ви пречи да допълните набора си с някоя от новите техники, за които прочетохте днес.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!