≡ Menu

Плюсовете на концепцията DS на Certina

Швейцарската компания Certina си е извоювала добри позиции на пазара на спортни часовници. За това в значителна степен допринася концепцията DS на компанията. Създадена е от средата на 50-те години и е свързана с това да се изработи впечатляващо здрав часовник. След множество опити през 1959 година желания резултат е постигнат и е изобретена конструкция, основана на принципа на концепцията DS. Измислянето й проправя път на последвалите успехи на компанията.

Certina В сърцевината на технологията е прикрепянето на еластичен пръстен. Той е удароустойчив и допринася за цялостното подобряване на здравината на часовника. Друго важно предимство е и празното пространство между циферблата и корпуса. То дава възможност на механизма да се мести в различни посоки. Първият часовник Certina с DS технология има и стъкло от сапфир-кристал с двойно удебеляване, корпусът му е подсилен. Водоустойчивостта на часовника е увеличена от допълнителните уплътнения и завинтването на коронката и задния капак. Тези здрави часовници са с водоустойчивост от 20 бара, т.е. подходящи са за използване от гмурци. Могат и да издържат на падане от 6 метра височина. С тези свои предимства часовниците на компанията са предпочитани от спортисти и хора с активен начин на живот. Акронимът DS е съкращение от “Double Security” или “Double Safety” („Двойна сигурност”). Това е популярната система на Certina за защита на механизма от негативни външни влияния като налягане, температура, влага, удар и прах.

Всички часовници, оборудвани с тази технология, имат силни технологични предимства, които осигуряват безпроблемна работа на часовниците и изключителната им прецизност. Техните механизми са предпазени и от дебели сапфирени стъкла. Използвани са и допълнителни уплътнения, които гарантира абсолютна водоустойчивоста. Корпусите и задната им част също са с подсилена структура.

Издръжливостта на часовниците, оборудвани с тази технология, е тествана по време на експедиции в Хималаите. Тогава се установява, че те издържат на промени в налягането и височината. Устойчиви са също и на всякакви температурни колебания. Те са изпробвани и от гмурци и са се доказали и като устойчиви на влиянието на водата. Часовниците на Certina са изпробвани в разнообразни екстремни ситуации и са доказали безспорните си качества.

През 2000 година Certina разработва концепцията си DS +, която предлага дори повече защита дори при изключително тежки условия. Това става благодарение на завинтването на коронката и задния капак. Днес голяма част от часовниците на компанията са оборудвани с технологията за подобряване на сигурността. Много от тях можете да откриете в сайта ни. Това ги прави предпочитани не само заради елегантната им визия и доказаните предимства на швейцарското производство, но и заради изключителната им здравина.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!