≡ Menu

Новата ера в хостинг услугите

2013 г. беше наистина преломна за света на SEO оптимизацията. Промените засегнаха цялата индустрия, включително частта с хостинг услугите. Клиентите стават все по-взискателни и дори малко забавяне в зареждането на страницата може да ги накара да сменят своя доставчик.
Тази тенденция се наблюдава при всеки клас пакети. Това може да се превърне в едно от основните пера за инвестиции. Все повече хора ще избират dedicated (б.а. посветен) хостинг. Причината за това ще бъде във високото качество на тази услуга, високата скорост на обмен на данни и голямото пространство.
Сигурността ще се разглежда като голямо предимство. През 2014 година хостинг компаниите ще предоставят високи нива на сигурност, дори и на клиентите, които използват по-малки пакети. Освен това backup възможностите ще се увеличават за по-дребните потребители. Разширяването на пазара ще продължи в ниши, които преди няколко години бяха напълно необитаеми.

хостинг услуги

хостинг услуги

Mobile Web Server Support
Увеличаващата се употреба на мобилни устройства за сърфиране в интернет ще накара доставчиците да обърнат по-голямо внимание на този сегмент в услугите си. Това вече няма да се разглежда като глезотия към пакета, а като елементарна необходимост. През 2014 офертите ще включват повече инструменти за разработка, както и специфични доклади за данните за употребата на мобилни устройства в интернет. В случай, че мислите, че в момента има много мобилни приложения, знайте също, че пазарът сега започва да се разраства.

Cloud хостинг
Обмяната на данни чрез сloud технологии е практика на много технологични компании. Освен това сloud хостингът не е запазена територия само за тях, използва се и от фирми от всички сфери на бизнеса по целия свят. Максимата, която ще властва на пазара през 2014 г. ще е, че колкото повече сloud пакети предлага една компания, толкова по-атрактивна ще бъде за потребителите.

Информационни центрове
В забързания свят на интернет информацията, която идва навреме, е по-ценна от злато. Осъзнавайки това, компаниите ще започнат да предлагат повече идеи и съвети за дори най-малките си клиенти. Доставчиците избягват постоянните промоции, за сметка на публикуването на новини, информация, идеи, инфографики, тенденции и съвети. Този подход ще печели все повече популярност, защото хостинг провайдърите ще се опитат да си изградят репутация на авторитетни източници на информация за индустрията.

Ескперимети с reseller хостинг
Много изследвания на пазара сочат, че през 2014 много фирми ще се ориентират към reseller услугата. Това ще им позволи да предоставят тази възможност на други фирми.

В заключение
Конкуренцията на пазара на хостинг услуги е по-жестока от всякога. Това е обичайна позиция на свободния пазар, която гарантира по-добри възможности за потребителите. Освен това повишава и стандартите на компаниите, които предоставят този тип услуги. Елементите, които в миналото са се смятали за лукс, сега ще се предлагат в стандартните пакети. А цените вероятно ще се запазят на същото равнище, но за повече функции и възможности. Това ще ускори появата на нови бизнес сайтове и лични блогове, както и на SaaS софтуера. Промените, които обещава пазарът на хостинг услуги, са наистина големи и ще са от полза за всички.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!