≡ Menu

Кои са ефективните методи за видеонаблюдение

Каква система е подходяща за нашата собственост?

Видеонаблюдението е един от най-ефективните за момента методи за охрана, като той може да се ползва самостоятелно или в комбинация с други мерки за сигурност. За да знае всеки нуждаещ се охранителна дейност, коя е най-удачната система за наблюдение на неговия обект е добре той да се обърне към специализирана фирма за охранителна техника и да изслуша мнението на нейните експерти.

Коя е подходящата система за Вашия случай?

Наблюдение на закрити пространства

Най-често към системи за видеонаблюдение на закрити помещения прибягват собствениците на обекти, извършващи стопанска дейност и държавните институции, осигуряващи сигурността както на служителите, така и на гражданите, намиращи се в сградата. Това са предимно магазини, заведения, производствени предприятия, складове, както и обществени сгради с различна дейност. Към този тип наблюдение спада и следенето на служителите на тяхното работно място.

За да се осигури добро качество на наблюдението е важно техниката, която се ползва да бъде подбрана съобразно нейното предназначение. Например, напълно безсмислено е да монтирате в обекта си куполни камери за външен монтаж или камери с ниска резолюция ако искате добро качество на наблюдение.

За наблюдение през тъмната част на денонощието или за охрана на неосветени помещения е удачно да се използват камери с инфрачервена подсветка, които да изпращат добра картина до монитора, наблюдаван от живата охрана или до компютъра на собственика ако той наблюдава обекта през интернет.

Наблюдение на открити пространства

За охраната на открити пространства се използват различни специализирани системи, в зависимост от площта на охранявания обект и времетраенето на наблюдението, т.е. дали се извършва постоянно наблюдение или обектът се охранява само нощем.

За открити площи с голям диапазон се избират камери с възможност да покриват голям параметър, като от качеството на излъчваната картина зависи и ефективността на самата охрана.

Цената има значение

Ако външното пространство се наблюдава на живо, независимо дали сигналът се пренася до контролно помещение в близост или на далечно разстояние онлайн е важно да се изберат по-скъпите, но значително по-прецизни системи за видеонаблюдение, които гарантират добра видимост, без качеството на картината да се влияе от пряка слънчева светлина, от светлината на фарове или дори уличното осветление.

Ако искаме наистина да виждаме какво се случва в конкретен обект има значение цената, която сме готови да платим за необходимата техника. Независимо дали наблюдаваме служителите в своето производствено помещение, клиентите в своя магазин или ресторант или охраняваме големи открити площи, трябва да разполагаме с качествена техника, която наистина да ни служи, а не просто да присъства в обекта, като предупреждение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!