≡ Menu

Кое е най-доброто приложение за защита на смартфон?

Трудно е да се избере само едно приложение, което да е най-добро в сферата си. Най-малкото всеки има нужда от различен вид защита на телефона си, а в момента предлагането на такива приложения е доста богато. Но все пак сме селектирали няколко от най-добрите предложения за защита за iphone, Samsung, Nokia и други. А това са приложенията, които могат да ви помогнат изключително много, ако загубите телефона си или ви го откраднат.

Lookout е приложението подходящо за Android и iOS, което предпазва ден и нощ телефона ви от заплахи дошли от злонамерени приложения и атаки. Но освен това с помощта на него можете да архивирате и запазите контактите си, така че ако ги загубите по някаква причина да можете да влезете онлайн и да си ги изтеглите. Най-важното при това приложение е, че можете да локализирате телефона си дори и да е без сим карта и без да е включен. Това са възможностите на безплатния пакет на приложението, а платените пакети предлагат още много екстри.

Snap secure също предлага архивиране на контактите и други данни, които съхранявате в телефона си. Разбира се, за целта ви е необходим онлайн акаунт, който се създава бързо и лесно. След като осигурите механична защита за телефона си чрез кожен калъф за samsung идва времето да обърнете внимание и на електронната защита и именно това приложение ще ви даде сигурност и непрекъснат достъп до данните в телефона ви независимо дали той е до вас или не. Приложението е разработено за Android, Blackberry и iOS и разбира се, платената версия предлага много повече!

Bullguard също предлага защита на данните в телефона ви чрез онлайн акаунт, но в допълнение ви дава възможността да заключите телефона си от разстояние или да изтриете данните в него в случай на загуба или кражба. Това е приложението, което е подходящо за родители, които искат да наложат някакъв контрол на използването на телефона от детето им. Но истински подходящото и специално създадено за родители приложение е iHound, което сигнализира веднага на родителите щом детето им избяга от час или се намира извън училището по време на учебните часове. Но приложението е безплатно само за пробен период, след което става платено.

Приложението, което е подходящо за Windows и Symbian освен за iOS, Blackberry и Android се нарича Mcafee, което включва всички функции характерни за приложенията за защита, но липсва архивирането на контактите. Можете да архивирате клипчета и снимки, но ако искате сигурност за телефонния си указател ще трябва да препишете всички контакти и телефони в тефтерче. За това пък Kaspersky, което едно от любимите приложения на всички на IT специалисти, ви предлага невероятния шанс да изтриете цялата информация от телефона си, която не искате да бъде видяна от друг, дори и в телефона да няма сим карта или да е заменена с друга. Това е задължителната електронна защита за смартфони за всички маниаци веднага след като си набавите силиконов калъф за iphone, който да защитава телефона ви от всякакви механични вреди. А освен това приложението на Kaspersky ви дава възможност да изтриете всички SMS –и и входящи повиквания отдалечено, ако телефона ви попадне в неподходящи ръце.

На пазара има още много приложения, които предлагат различна гама от функции и възможности, сред които и платени и безплатни. Кое ще е най-доброто приложение за вас зависи какво точно искате да предпазите и в какви случаи. При избора на приложение трябва да се съобразите именно с личните ви нужди, а не със световната класация.

{ 1 comment… add one }
  • Руслан Иванов 10.09.2014, 14:51

    Страхотна статия, поздравления!

    Наистина е време да се замислят всички как да започнат да защитават данните си от евентуална злоупотреба с тях. Антивирусна програма или приложение от друг характер е идеално решение, ако съхранявате в него чувствителни данни.

    Поздрави,

    Руслан

Leave a Comment

error: Content is protected !!