≡ Menu

Как да сравните безплатни хостинг планове?

Възможно е да поддържате приличен сайт, като използвате услугите на безплатна хостинг компания. Преди да се разбързате да правите новия си проект за сайт, има някои неща за безплатните оферти, които трябва да знаете. Те имат както плюсове, така и минуси, и вие трябва да сте наясно с тях, за да изберете най-доброто за себе си.

безплатен хостинг

безплатен хостинг

Предимствата
На първо място ще трябва да разгледате какво свободно дисково пространство ви предоставя съответният хостинг план. Някои доставчици предлагат 100 MB, а други 5000 MB. И двата варианта могат да са адекватни – само преценете какви са вашите нужди. В случай, че тези цифри не ви устройват, е най-добре да помислите за пакет, който се плаща.

Рекламите
Всеки хостинг доставчик оправдава безплатните си планове, като поставя реклама на сайта ви. Запомнете, че вие не можете да я контролирате. От друга страна съществуват много провайдъри, които няма да ви задължат да имате тази реклама на сайта си. В интерес на истината те ще ви позволят да печелите от вашия сайт чрез ваши собствени реклами. Можете да посетите сайта free-webhosts.com, там има списък на доставчиците, които предлагат услугата безплатно.

Операционната система
Разберете коя операционна система използва вашият хостинг доставчик. Повечето безплатни планове са базирани на Unix. Все пак вие можете да си намерите безплатен план, който оперира и с Windows. Тук обаче нещата са по-сложни. След като премине промоционалният период на пакета, който работи с Windows, доставчикът ще започне да ви таксува.
Пакетите, които се предлагат с Unix, са безплатни през целия период, защото и операционната система е такава. Windows от друга страна не е безплатна и уеб хостинг компанията трябва да плати за софтуера, който работи на техните сървъри. Те изискват част от тази такса от своите клиенти.

Пощата
Прегледайте броя на допустимите имейл акаунти, които можете да създадете. Някои сайтове предлагат безплатни домейни, свързани с имейл адреси, а други не. С толкова много безплатни услуги за електронна поща на разположение, това не може да бъде проблем. Ако търсите план с адрес, който отразява по-добре вашия домейн, потърсете такъв доставчик.

Прочетете дребния шрифт
Много хостинг доставчици не разрешават определена дейност. Уверете се, че сте прочели правилата и условията, с които ще трябва да се съгласите. Вие ще трябва да ги спазвате неотлъчно, за да използвате тази услуга. Нищо не е по-неприятно от това да положите усилия по сайта си и да разберете, че не можете да го пуснете онлайн. Това може да нанесе непоправими щети на вашия бизнес. Много е неприятно да се окажете отстранен от сървъра и с неработещ сайт. Това ще причини отлив на аудитория, който никой сайт в днешно време не може да си позволи. Условията за експлоатация на хостинг доставчика трябва да са добре прочетени и разбрани.
Разгледайте офертите, можете много лесно да ги сравните. Тъй като цената няма да бъде критерий, подредете другите си критерии. Това може да е свободното пространство или преноса на данни, безплатните шаблони или имейл акаунти. Изберете най-доброто за нуждите на вашия сайт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!