≡ Menu

Как да смените наименованието на сървъра си, за да съответства на домейн името ви

Името на сървъра диктува вида на интернет протокола, който трябва да бъде асоцииран с вашия домейн. За хората, които притежават домейн имена, имената на сървърите са точно толкова важни, колкото и хостинг доставчикът. Поради тази причина рядко се случва да се налага смяна на името на сървъра заради домейн името В случай, че сте попаднали именно в такава ситуация, можете да следвате няколко прости стъпки, които да разрешат проблема ви.

домейн цена

домейн цена

1. На първо място вие трябва да влезете в сайта на вашия регистратор. Спомнете си потребителското си име и парола, за да влезете в профила си. Изчакайте страницата да зареди пълния списък на домейн имена, които притежавате.

2. Изберете вашето ново домейн име. В случай, че имате дълъг списък от домейн имена, бихте искали да се уверите, че сте избрали правилното. Изберете само домейн името, което искате да редактирате.

3. Отидете до контролния панел или до страницата с конфигурацията, като кликнете на предоставения линк. Тук трябва да внимавате и да изберете връзката, която ще ви позволи да промените домейн името и името на сървъра. Освен това този линк ще ви даде възможност да изберете и други конфигурации за домейн името. В случай, че имате нужда, можете да ги използвате.

4. Внимателно въведете новите имена. Това е наистина много важно, защото в този случай и малка правописна грешка може да ви навлече много неприятности. И така – запишете домейн името и това на сървъра. Проверете ги внимателно буква по буква. В момента, в който се уверите, че имате правилно написаните наименования, можете да запазите промените, които сте направили.
Въоръжете се с търпение. Това са промени, които ще отнемат малко време. В зависимост от компанията, в която сте избрали за регистрирате домейн името си, тези промени отнемат от 24 до 48 часа преди да влязат в сила. В случаите, в които няма усложнения, процедурата дори не е толкова дълга. Обикновено промяната на домейн името отнема няколко часа. С това завършвате процеса на промяна на домейн името и това на сървъра. После ще трябва да направите малка проверка след няколко дни.

5. След като вече домейн името и наименованието на сървъра ви са сменени, трябва да направите малка инспекция. Отново ще се наложи да влезете в сайта, в който сте регистрирали домейн името си. Регистрирайте се с данните си, за да можете да видите пълния списък от домейн имена, които притежавате. Изберете новото домейн име и влезте в конфигурациите му. Уверете се, че всички промени са били осъществени. Проверете срока на регистрацията си, както и данните, които са посочени за контакт. В случай, че всичко е наред, вие можете да не се притеснявате повече.

Понякога, макар и доста рядко, се случва промените в домейна и наименованието на сървъра да не бъдат отразени. В такива случаи трябва незабавно да се свържете с отдела за „Връзки с клиенти” на вашия хостинг доставчик. Обикновено можете да достигнете до тях чрез телефон или имейл. Постарайте се да им обясните какъв е проблемът. Времето е от съществена важност в такива ситуации. Затова настоявайте да разрешат проблема с домейн името ви възможно най-бързо.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!