≡ Menu

Как да разделите отделните думи в домейн името си?

Вероятно сте чували, че на този етап всички хубави домейн имена са заети. Освен това сигурно сте чели и материали за това как домейн имена, като food.com или fb.com, се оценяват за милиони долари. Вероятно след като сте на ясно с тази информация, сте малко отчаяни за избора на собствено домейн име. Това не трябва да бъде така. Вие можете да измислите чудесно домейн име от две думи, което да се помни от вашите потребители.

Разделянето

Има няколко начина да разделите двете думи в името на основния си домейн. Регистраторът ви няма да ви позволи между тях да има интервал или точка. Все пак можете да изберете да разделите двете думи чрез тире. Тогава вашето домейн име би изглеждало по този начин – “multiple-words-in-this-domain-as-an-example.com”.
Във всеки случай е добре да използвате по-кратки домейн имена, но това е удължено, за да се подчертае идеята на примера. Вие не можете да регистрирате домейн име, което изглежда така “here is a multiple worded example.com” или така “here.is.a.multiple.worded.example.com”.
В случай, че вече притежавате наименование като – example.com, то можете да създадете поддомейн, който изглежда така – blog.example.com. Можете да създавате неограничен брой поддомейни, които да завършват на example.com.

домейн име

домейн име

Други начини за разграничаване на различните думи

Освен тези начини за разделяне на думите в името има и някои, които така да се каже са още по-алтернативни. Освен с точки и тирета, за разделянето може да де използва “камила”. Така се нарича използването на главни букви в името на домейна, за да се разделят графично. Този трик се използва само с визуална цел, за да се чете по-лесно името. Примерът изглежда по следния начин – “thesitewizard.com” и версията с главните букви “TheSiteWizard.com”. Много е важно да се отбележи, че това е един и същи домейн. Няма да ви се налага да плащате допълнително за него. Тези имена не различават главни от малки букви. След като вече веднъж сте регистрирали домейна си, вие можете да го изпишете както ви харесва.
С други думи – ако имате домейн име, което се състои от две или повече думи, можете да използвате главни букви за да го направите по четливо. По този начин, потребителите ще са в състояние да запомнят наименованието ви без затруднения. Системата за домейн имена ще ги приема като един и същи адрес. Освен това не е необходимо да задействате никаква специална функция, за да изпишете наименованието си с главни букви. В случай, че изберете този начин, добре е да се придържате към него и в изписването на имейл адреса си, логото си, визитките си и т.н.

избор на домейн

избор на домейн

Решения, решения…

Ясно е, че разделянето на домейна идва както с предимства, така и с недостатъци. Тъй като вие ще трябва да работите с това име, ще трябва добре да премислите всички опции.
Все пак не позволявайте тази мисъл да ви парализира. Домейн името не е единственият решаващ фактор за успеха на вашия сайт. В дългосрочен план нещата, които правите със сайта си, са важни. Ако наистина сте на кръстопът, то регистрирайте всички наименования, които ви интересуват. Това ще ви позволи да решите по-нататък кое от тях да използвате, без да го загубите до тогава.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!