≡ Menu

Как да разберете кога трябва да смените вашите батерии за лаптоп?

Най-очевидният знак, че е време да замените вашите батерии за лаптоп на вашия преносим компютър е момента, когато те не могат да издържат дори и на половина в сравнение с времето, когато е била чисто нова. Казано с други думи, когато нейната издръжливост просто изчезва и вие вече не може да разчитате на 2 часа експлоатация, без да сте включени към захранващата мрежа. Не е нужно да се стига до тези фатални последици, тъй като има начини благодарение на които да можете разберете кога е дошло време за замяна. Има много начини да установите това, без да се стига до там лаптопа ви сам да се изключва по средата на нещо важно, което вършите на него. Ето и 2 специфични знака, който ще ви подскажат, че трябва да се сдобиете с нови батерии за лаптоп.

  • Време за експлоатация

Капацитета на вашите лаптоп батерии Toshiba, Asus, HP, Acer, Dell или други намалява ли значително? Индикаторът на вашите батерии показва ли, че са зареди напълно, но въпреки това те не издържат повече от 20 минути? Възможно ли е да сте зареждали вашите батерии прекалено често? Ако е така, тогава е много вероятно, вашите лаптоп батерии да са се развалили напълно и ако искате да ползвате вашите лаптопи без зарядно, тогава ще трябва да замените старите с нови.

  • Проверете батериите

Следете индикатора на вашите батерии с помощта на Utility програмка, която почти винаги е в комплект с батериите. Тя показва състоянието на батериите и ще ви покаже, кога е време да замените батерията си, или когато капацитета за съхранение е достигнал своя минимум. В този случай е повече от ясно, че е дошло време да замените батериите на вашите лаптопи с нови.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!