≡ Menu

Как да правим SEO оптимизация извън сайта си?

SEO оптимизацията претърпя наистина много големи промени през 2013 г. Специалистите вече трябва да мислят за SEO оптимизацията извън сайтовете. Мобилните приложения са новото ниво, на което ще се работи. Те трябва да са многопластово оптимизирани. Хората, които се занимават със SEO оптомизация, ще станат неразделна част от процеса на разработване на мобилни приложения, за да оправдаят високите разходи и да гарантират интереса към тях.

гласово търсене

гласово търсене

Hummingbird и гласовото търсене

През септември беше въведен алгоритъмът Hummingbird, тогава специалистите по SEO оптимизация се чудеха какво означава това и какво е бъдещето, което стои пред професията им. Промяната, която беше въведена чрез Hummingbird, засяга най-вече гласовото търсене. Сега потребителите питат конкретни въпроси, а не въвеждат къси ключови думи в заявката си за търсене. Тук е моментът да се отбележи, че гласовото търсене отдавна е цел на търсачките. Възходът на мобилното търсене през изминалата година, обаче, надмина най-смелите очаквания на всички специалисти, които се занимават със SEO оптимизация.
В проучване от миналата година на Google изследователите са установили, че е по-трудно да пишете на клавиатурата на мобилните устройства. Те са стигнали до извода, че потребителите няма да прекарват неопределено време в търсене на нещо конкретно. По-скоро те просто ще се опитат да намерят други средства за получаване на информацията, която търсят.

С добавянето на гласово търсене за мобилни устройства, обаче, заявките се приемат по-бързо и по-лесно. От Microsoft също така са предприели гласово търсене и дори да го прилагат и към някои устройства, като например Xbox Оne, който разполага с гласово търсене за Bing.

Hummingbird просто се справя по-добре с гласовото търсене. Търсачката успява да разбере взаимовръзката между думите. Това ще накара специалистите по SEO оптимизация да представят информацията по различен начин. SEO оптимизацията вече ще се базира на връзката между думите, а не просто на ключовите фрази.

Google Knowledge Graph

Google Knowledge Graph

Knowledge Graph

Ще е проява на небрежност от наша страна, ако не споменем Knowledge Graph в промените в SEO оптимизацията. Ако има нещо, което коренно може да промени света на SEO оптимизацията, това е именно Knowledge Graph.
Мисията на Google е да организира световната информация и да я направи универсално достъпна и полезна. Забележете, че никъде не се споменава, че те се стремят да осигурят кликвания на сайтовете. Търсачката се стреми да доставя информация на потребителите си, а не конкретни сайтове. Това променя приоритетите на SEO оптимизацията.

През последните години редица изследвания показват, че потребителите прекарват два пъти повече време във Facebook, отколкото в Google. Все пак в тези действия има смисъл и променят света на SEO оптимизацията. Facebook е проектиран да бъде място за споделяне, докато Google традиционно е сайт, където ще намерите информацията, която ви трябва, за да отидете в друг сайт. В продължение на години Google се опитва да направи вашите търсения дори по-бързи. Това се случва посредством подобрения, като например Google Suggest/Autocomplete и Google QuickScroll.

И двете подобрения са предназначени да помогнат на търсещите да намерят отговор по-бързо. Това от своя страна гарантира, че времето, което прекарват в Google, най-вероятно ще бъде съкратено. Потребителите, които са намерили своите отговори, вече се намират на друг сайт.

SEO оптимизация

SEO оптимизация

Колкото по-бързо намерите своя отговор, толкова по-малко вероятно е да кликнете на някоя от платените реклами. Всички знаем, че това е перото, което носи 93% от приходите на търсачката. Какво означава това за Knowledge Graph? Вие можете да видите отговора направо в търсачката, но другите сайтове ще останат без този потенциален потребител.

За повече информация, моля посетете сайта.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!