≡ Menu

Как да оптимизираме зареждането на уеб сайта ни?

Здравейте днес ще ви покажа някои техники посредством, които можете лесно да оптимизирате уеб сайта ви. Така ще може да се зарежда по-бързо и това значително ще подобри поведението му при търсене.

  1. Оптимизация на изображенията в уеб сайта.

Основният виновник за тромавото зареждане на една страница, често са изображенията(снимките) в една страница. Е разбира се ние не може да ги премахнем, но това което може да направим е да намалим размера им драстично за да може да олекне самата страница. Това в днешно време е много лесна задача посредством готовите сайтове за компресия на картинки ето и някои от тях – compressjpeg.com, tinypng.com, imageoptimizer.net. Основната идея на всеки от тези сайтове е да качите вашите снимки и те да компресират възможно най-много самата снимка като се стремят да запазят размера й. Разбира се освен автоматично изчисление на %-та на компресия вие можете да изберете и ръчно колко точно бихте желали да компресирате снимката след като видите дали няма поражения по снимката. Така можете лесно да получите оптимални размери на големина без загуби. Ако грубо казано имате сайт, който има 4 снимки по 400 килобайта + всички останали текстове и картинки то това би означавало, че може би страницата се зарежда за около 2 секунди. Посредством тази промяна вие можете да намалите драстично размера на огромните снимки на по 100-тина килобайта след което това, ще намали размера на страницата с 50% а от там и времето за отваряне може да падне с до 50%.

Е не си ли струва да се седне и да се компресират няколко снимки и да подобрите значително поведението на вашия уеб сайт. Можете да прочете за още такива трикове, който биха оптимизирали сайта в нашата секция за статии за уеб сайтове.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!