≡ Menu

Как да изберем достъпен хостинг план?

Хостингът е услуга, която дава възможност на бизнеса и физическите лица да направят своята интернет страница достъпна за публиката. Доставчиците предоставят пространство на сървърите, както и трансфер на данните. Те могат да ви дадат голяма гама от услуги, от които вашата фирма или вие, като автор на личен блог, се нуждаете. Най-широко използваните видове уеб услуги са shared (б.а. споделен) хостинг, VPS (б.а. виртуални частни сървъри), dedicated (б.а. посветен) хостинг и managed (б.а. управлявани) хостинг. Има и много други видове, сред които можете да избирате. Има някои задължителни фактори, които трябва да вземете предвид, когато търсите хостинг услуга:

– Цена
– Technical Support
– Отзиви на клиентите
– Потребителски интерфейс
– Hardware

хостинг планове

хостинг планове

Цената е един от решаващите фактори, когато става дума за избор на пакет. Все пак тя не трябва да е единственото условие. Много е важно да обърнете внимание на мненията на клиентите, които вече използват услугите на този доставчик. Интернет ще ви даде голямо предимство в това проучване. Има хиляди форуми, които можете да проверите за потребителски мнения.
Имайте предвид, че потребителите пишат коментари за една услуга, когато са ядосани. Това трябва да ви накара да се замислите за някаква система за отхвърляне на негативните коментари. Постарайте се да разберете дали негативното мнение на потребителя се дължи на единичен случай. Възможно е да са се проявили някакви необикновени обстоятелства, които да са възпрепятствали провайдъра. Обърнете внимание и на развитието на историята. Колко време е отнело на компанията да реагира, за да разреши проблема за своите клиенти.

Възможности за употреба
Потребителският интерфейс трябва да бъде прост, но не твърде елементарен. Клиентите трябва да са в състояние да проектират своята страница точно така, както си я представят. Те трябва да са в състояние да намерят всички тези функции точно в своя план.

Технически спецификации
Това е наистина много важна част от вашия пакет. Тук е мястото, където трябва да изберете подходящото пространство и трафик на данни. Това са много важни фактори за функционирането на вашия сайт.
Освен това трябва да прецените какви функции искате да притежава вашият хостинг пакет. На първо място е добре да помислите за поддръжка на имейл. Това е много важно условие за хостинг плана, без значение дали го избирате за личен, или за бизнес сайт.
Освен това трябва да помислите и за техническата поддръжка, която ви осигурява вашата компания. Тя трябва да бъде 24/7 и да е през цялата година. Много е важно да разберете дали поддръжката става по телефона, или чрез имейл. Няма смисъл да ви обясняваме, че е необходимо служителите на доставчика да са много компетентни, за да успеят да ви помогнат по телефона. Освен това е добра идея да се поинтересувате и от времето, което им отнема, за да разрешат даден проблем

В заключение
Изборът на хостинг доставчик никак не е лесна работа. На пазара има много предложения и голяма част от тях заслужават да им обърнете внимание. Най-важното при селектирането на подобна услуга е тя да отговаря на вашите нужди. Изберете и добавките, които бихте искали за идеалния си план.

{ 1 comment… add one }
  • Аглика Калкова 25.06.2014, 22:17

    От известно време ползвам хостинг план, който според мен е напълно достъпен и отговаря на показателите, които са необходими за разработването на блог, който впоследствие да започне да печели. Досега нямам никакви проблеми и спокойно мога да кажа, че съм доволна. :)

Leave a Comment

error: Content is protected !!