≡ Menu

Инсталиране на резервни UPS акумулатори

UPS акумулаторите са устройства, които са разработени така, че да се използват в ситуации, в които няма електричество. В най-лошия случай можете да ги използвате за захранване, когато няма електричество. UPS акумулаторите имат и по-приятни приложения. Те могат да се превърнат в най-добрия ви приятел, когато сте на къмпинг или сред природата. Благодарение на тези устройства няма да ви се наложи да се разделяте с удобствата на съвременния живот, с които сте свикнали.

Освен това, UPS акумулаторите могат да са много полезни, за да осигурят допълнително захранване на компютъра в дома ви. Това може да звучи като сложна задача, но в действителност не би трябвало да ви отнеме повече от 5 минути. Всичко, което трябва да направите, е да включите устройството в контакта. Следващата стъпка изисква от вас да свържете цялата система с персоналния си компютър. Съвременните UPS акумулатори и компютрите са произведени с такъв дизайн, за да се улесни свързването помежду им. Това означава, че можете да използвате предназначените за това жакове. Не забравяйте да се снабдите с книгата с инструкциите, която производителите са предвидили за UPS акумулаторите. Там е събрана цялата информация, която ще ви трябва за тази операция.

Предварителна подготовка на батериите

UPS акумулаторите са устройства, които трябва да се свържат с електропреносната мрежа посредством щепсел. Започнете със зареждането на батериите на устройството. В този момент можете са направите справка в книгата с инструкции на производителя. Вероятно там е упоменато колко време отнема на батериите да се заредят. В традиционния случай батериите на UPS акумулаторите изискват осем часа за зареждане. Важно е да се отбележи, че различните модели и различните производители имат различни изисквания в това отношение. Именно това е причината, поради която трябва да направите справка в книгата с инструкции. Спазвайте инструкциите на производителя, за да удължите живота на батериите максимално.

Свързване на компютъра

Свързването на UPS акумулаторите с вашия персонален компютър или други различни устройства, като принтери и скенери, започва от локализирането на свързващите жакове. Те се намират на гърба на устройството. Можете да включите всяко устройство, което има нужда от резервна батерия. Намерете изхода на UPS акумулаторите, който е означен като “Surge Protection/Battery Backup”. В свободен превод това означава „Защита от напрежение/Резервна батерия”. Включете устройствата, които се нуждаят от защита от пренапрежение в жака, който е означен като “Surge Protection”.

Свързването на тези жакове е съвсем лесно заради опростения дизайн на двете устройства. UPS акумулаторите могат да ви помогнат да подсигурите някои електроуреди с резервна батерия.

Последни тестове

След като сте свързали компютъра за устройството, което осигурява допълнително захранване, трябва да намерите бутона, който е означен като “On / Off Test”. Трябва да поставите пръста си на него и да го задържите натиснат за около две секунди. Има малък индикатор на захранването, който трябва да се оцвети в зелено. Някои производители на UPS акумулатори означават този бутон като „Power”.

В случай, че захранващата крушка не работи, можете да се опитате да повторите стъпките при свързването на двете устройства. Освен това, можете да изпробвате нов захранващ контакт. Потърсете причините, които могат да причиняват проблема.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!