≡ Menu

Идеалният отбор: SEO и PPC

10 причини, които обясняват защо SEO и PPC са най-добрият отбор:

1. PPC може да ви помогне да получите добри ключови думи!

Това, което повечето хора не осъзнават, е, че PPC кампанията е чудесна за получаване на потенциални ключови думи, които могат да бъдат използвани в една успешна стратегия за SEO. Начинът, по който да се постигне това, е чрез провеждане на множество pay-per-click реклами, за да тествате различни ключови думи и да видите кои от тях имат най-голям потенциал да докарат трафик към вашия сайт. След събирането на такава информация, можете да използвате високо-конвертиращите ключови думи в бъдеща оптимизация на уеб сайтове. Избирането на конкурентни ключови думи и поставянето им в горната част на резултатите на Google изисква много работа, инвестиции и време, така че една PPC кампания може да се използва като по-лесен начин за получаване на успешни ключови думи.

2. Ползите от проценти и реализации

Веднага след като уебсайтовете достигнат високи органични рангове, повечето собственици са склонни да намалят инвестицията в PPC, което не трябва да се прави! В действителност, запазвайки и двете кампании (органичното разполагане и PPC) ще ви се изплати извънредно. Ако вашите органични и платени обяви се показват на един и същ резултат на Google страницата с резултати, ще има по-голяма вероятност доверчиви потребители да поискат да посетят вашия сайт.

3. Победа над конкуренцията

Ако успеете да изградите силно присъствие в резултатите от търсенето на Google ( както PPC, така и органични), най-голямата ви конкуренция определено би имала проблеми да получи по-голям дял от печалбата и действително ще бъдете в състояние да заглушите най-големите си конкуренти, ако доминират и в двете пазарни ниши.

4. Създаване на доверие и уважение на марката

Ще спечелите доверието на потенциалните си клиенти само, ако изградите разпознаваема марка. Ако можете да накарате вашия сайт да се появи на повече от едно място на страницата с резултатите на търсачката, то това ще помогне да се постигне това качество.

5. Смяна на предназначението на най-ефективното рекламно копие

PPC кампанията изисква изследване и изучаване с цел конкретизиране на рекламите, които ще осигурят най-добрата честота на кликвания. Тази ценна информация ще ви помогне да създадете най-ефективните мета описания и заглавни тагове за страниците, към които ще бъдат насочени SEO техниките. Рекламното копие, което работи най-добре, може лесно да бъде открито чрез PPC рекламите.

6. Анализиране на стойността на данни

Ако приемете стратегия да използвате PPC и органична кампания комбинирани заедно, ще съберете много повече данни със стойност за анализ, така че ще бъдете в състояние да направите задълбочени и квалифицирани промени, които ще доведат до висока възвращаемост от гледна точка на успеха на бизнеса.

7. Поддръжка на трафика на уебсайта

Когато нов уебсайт е пуснат, не отнема много време за търсачките да започнат да се уповават на съдържанието му. Този успех на начинаещия е много ценен, за да бъде оставен неподдържан, така че една PPC кампания е изключително важна в такъв момент, за да ви помогне да поддържате трафика и да изградите репутация. Ако сте загубили много трафик поради промени в алгоритъма, направени от Google, увеличаването на инвестициите във вашата PPC кампания ще ви помогне да преодолеете този труден период и да се върнат начело.

8. Подобряване на качеството на Adwords Quality Score

Високо-оптимизирана страница с подходящи SEO техники може да повиши качеството на Adwords Quality Score за целевите страници. Това ще има благоприятен ефект по отношение на по-ниската цена за клик и подобрено PPC разположение наа рекламите ви.

9. Борбата с отрицателния PR

Дори добре действащите компаниите се сблъскват с лоши неща понякога. Ако лошата преса е свалила бизнеса ви надолу, тогава една комбинация от усилия за SEO и PPC реклами е може би единственото нещо, което може да ви помогне да се върнете там, където ви е мястото.

10. Насочване към условията на марката на конкурентите ви

Прицелване към марката на конкуренцията няма много смисъл, когато използвате само кампания за оптимизация за търсачки, тъй като тази дейност ще трябва да бъде насочена към създаване на съдържание, съсредоточено около марката на вашия конкурент и вие няма да бъдете този, който ще се възползва от полезните ефекти от това. Въпреки това, една PPC кампания предоставя подходящите основи за прицел върху конкурентната марка.

В такава ситуация трябва да сте сигурни, че вашият продукт или услуга е определено превъзхождаща спрямо тази на вашия конкурент и трябва да убедите потребителите, че алтернативата е по-добра.

Заключение: SEO и PPC са идеалният отбор!

Повишаването на онлайн видимостта на даден уебсайт и провеждането на ефективна онлайн кампания изисква използването на SEO и PPC техники. Тези две маркетингови стратегии имат потенциала да работят в симбиоза, която може да постигне възможно най-добрите резултати.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!