≡ Menu

Добра инвестиция ли е cloud хостингът?

Вероятно сте чували термина cloud хостинг и сте се чудили какво точно означава. По-важното е, че сте се колебали дали може да е добра инвестиция за вашия бизнес. Ние ще се постараем да изясним всички плюсове и минуси на този вид хостинг. Вие можете сами да вземете това решение, дали това ще е добра сделка за вас, или не.

cloud хостинг

cloud хостинг

 Определението

Cloud хостинг е услуга, която много прилича на dedicated или shared хостинг. Разликата се състои в това, че този тип използва много сървъри, за разлика от другите два вида, които физически употребяват само един. Това е причината cloud хостинга да няма ограничения по отношение на сървърното пространство и преноса на данни. По същество това са множество сървъри, които са свързани в една система.

Какво печелите?

Освен вече изброените има наистина много ползи в използването на cloud хостинг услугата. С този вид обслужване вие не трябва да се тревожите за проблемите, които се асоциират с наличието на един сървър. Вече няма да имате трудности със забиване на машините, спиране на тока и други подобни усложнения.

Друго много важно предимство на този вид съдействие е начинът, по който се съхраняват данните. Вашата информация може да бъде намерена на множество твърди дискове. В случай, че не успеете да получите достъп до едното място, където се съхраняват вашите данни, бихте могли да ги откриете на друг хард диск. Това означава, че вашият сайт няма да изпадне в ситуация като загуба на данни или невъзможност за достъп до информация.

Cloud обслужване

Cloud обслужване

Надеждността е другият голям плюс на този вид услуга. Тук почти няма down time. Това означава, че вашият сайт винаги ще е на разположение на потребителите ви. Нека да обясним как това се случва. Cloud хостингът разчита на множество сървъри, за да осъществява дейността си. Това означава, че, ако един от тях не е в състояние да функционира, то услугата ще се извършва от друг сървър. Всяко такова недоразумение, може да бъде изолирано и да не се допуска повече в системата. По този начин вашите ресурси ще бъдат в безопасност. Тази безопасност се осигурява от така наречените „центрове за данни”, които осигуряват възможността, информацията да се подсигури още веднъж.

Обобщение

Cloud обслужването се смята за много надеждна и сигурна услуга. Тя започва все повече да се налага над другите видове хостинг. Този вид предоставя наистина много възможности за подсигуряване на информацията и пренос на данни. Също така можете да бъдете абсолютно сигурни, че с такъв план ще ви се гарантира възможно най-голямата надеждност в света на хостинг услугите.

В случай, че имате бизнес сайт, от който зависи вашата печалба, можете сериозно да помислите за този вид обслужване. Цените варират в широки граници, като можете да изберете за себе си онзи план, който можете да си позволите.

Използването на сloud хостинг услуги става все по-широко разпространено заради удобствата, които предлага. Много специалисти, които се занимават с дейност в тази сфера, ще ви препоръчат именно този вид.

Това е начинът, чрез който ще се отървете от притесненията за загуба на информация. Сайтът ви никога вече няма да бъде офлайн. Потребителите ви ще могат да ви намират по всяко време, за да използват продуктите или услугите ви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!