≡ Menu

7 адаптивни website дизайн грешки

Днес, актуализациите за мобилност на уебсайт спрямо Google принуждават един уебсайт с маркетингови компании да направи своите уебсайтове отзивчиви или стандартни от дъното на търсене в  цялата ранглиста.

И докато отзивчив дизайн обикновено не е твърде сложен за изпълнение, то съществуват някои правила, за които споделят seo уроци от нас и които трябва да се спазват.

Предлагаме ви 7 адаптивни грешки в уебдизайна, които трябва да избягвате:

  • Скриване на съдържанието от страна на потребители

Нищо няма да попречи на клиентите повече от откритието, че вашето съдържание е недостъпно за малки екрани. В епохата на отзивчив дизайн, хората очакват да имат всичко в ръцете си, особено когато става дума за мобилно съдържание на уебсайт. Ако все пак решите да скриете съдържанието, като например големи изображения, помислете как неговите въздействия ще повлияят над потребителския опит и план за това. Кънтентът винаги трябва да бъде отстранен от гледна точка на приоритет, каквито са мобилните посетители, които ценят високо ценното съдържание и искат лесен достъп както от десктоп.

  • навигация

Навигацията е един от най-важните и все още пренебрегват аспекти на отзивчив дизайн. Много потребители се приспособяват към навигацията около отзивчив уеб сайт, така че е важно да се мисли оптимална навигация. Идеалната навигацията е интуитивна и лесна за потребителите, без много догадки. Вашето навигационно меню трябва да вземе предвид общата достъпност, както и потребителските си навици. Задайте си въпроса: кои страници привличат най-голямо внимание и кои от тях най-добре ще бъдат оставени за вторично меню? Разширяващите връзки и скрити плъзгащи менюта са големи възможности за повечето сайтове, които имат много съдържание и ограничено пространство.

  • Фонови изображения и икони

Докато съответните, динамични изображения подобряват цялостното преживяване на потребителя, посетителите ще бъдат разочаровани ако има наличие на негъвкави изображения. Снимките не трябва да заемат прекалено много място и да тежат на иначе ефективната страница. Готовите изображения могат да помогнат за привличане на вниманието на потребителите, като се предотвратяват неудобни грешки, мащабиране и изоставащо зареждане на страниците.

  • Resource претоварване

Използването на твърде много ресурси е една от най-скъпите грешки, които реагират на новодошлите. Те да смажат отзивчивия дизайн и да убиват времето за зареждане. Бавно времето за зареждане на страницата означава по-малко реализации за уеб страници. Помнете: адаптивен дизайн е всичко от простота и адаптивност, до полза и по-ефективен подход.

  • Пренебрегването на стари IE Версии

Адаптивните дизайни не са съвместими с по-старите версии на IE, така че се нуждаят от подкрепа CSS3. Но това не означава, че вашият сайт трябва да останат недостъпен за клиенти, които ползват този браузър. Вместо това, можете да промените оформлението на страницата чрез JavaScript. Друго решение е да се използва IE стилове, за да оформите вашия сайт и да отговорите на изискванията на по-стари версии.

  • Използване на отделен мобилен URL адрес

Отделни мобилни URL адреси могат сериозно да повлияят на работата на вашия сайт в различни мобилни устройства. Единствено URL за всички мобилни устройства може да ви помогне да избегнете някои основни грешки. Въпреки това, все още може да бъде във ваша полза и съответните URL адреси за мобилни и настолни уеб сайтове. Само не забравяйте, че компромисът се налага допълнително за мобилен сайт с-малък екран приятелски страници и може да бъде по-ниско в търсене на ранглиста. За повечето бизнес дела, един URL е най-подходящ.

  • Използване на инструменти за проверка

Неяснотата често води до недоумение и объркване. Вместо да разчитате единствено на смартфон или таблет, за да се покаже вашия сайт правилно, то проверете в сайта. Такова трябва да е като звездна на всяко устройство. Когато сте готови, не забравяйте да използвате инструменти и да тествате функционалността на сайта си в множество устройства едновременно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!