≡ Menu

6 основни тенденции за онлайн бизнес

Предизвикателството за онлайн бизнес е да се избегне изоставането в появата на нови тенденции.

Няма съмнение, че до известна степен, всеки бизнес трябва да се превърне в онлайн бизнес. Това означава, че всеки бизнес се нуждае от онлайн присъствие, защото в Интернет не е лесно да останеш на „върха“ най-малко завинаги. Въпреки това услугите ни са за всеки малък и голям бизнес.

Важна роля за това имат онлайн оценки и коментари, фактори при вземането на решения и пр. По-голяма част от купувачите на услуги или продукти онлайн правят изследвания. Ето и петте най-значими тенденции в онлайн бизнеса.

Подвижност

Хората, които правят повече движения онлайн съобразяват това според своите нужди по няколко начина. Въпреки че всички устройства съдържат уеб браузъри, повечето потребители разчитат на персонализирани приложения, за да се получи необходимата информация, като най-близкото населено място на бизнеса, най-високо ниво на класиране и така нататък. Уебсайтовете също трябва да бъдат оптимизирани за различни устройства. На последно място, с възможност за споделяне на съдържание и реклама, насочена към тези устройства трябва да бъдат оптимизирани по подобен начин. Всички тези промени обобщават един въпрос: Как може онлайн бизнеса да се приспособи и да се възползва от тенденцията мобилните компютри? Като цяло, днешните компании трябва да имат приемливи отговори на този въпрос.

Общността

Социални медии са платформата за фирми, която спомага изграждане на взаимоотношения и комуникация с клиентите. Поддържането на онлайн социално присъствие е станала толкова важна част, колкото да имате уеб сайт. Социалните медии осигуряват начин на компаниите да взаимодействат с клиенти, да ги ангажират, да генерират шум, да получат обратна връзка и дори да решават отрицателната публичност, преди да излезе извън контрол. Все по-голям брой компании наблягат на този подход.

Социално пазаруване

Докато сме на темата за социалните медии, важно е да обърнем внимание и на въздействието върху навиците за пазаруване. Сега, идеята за демократично пазаруване е станала още по-важна, благодарение на интеграцията на социалните медии.

Аналитични

Може би най-важната тенденция в онлайн бизнес се крие в Анализът. Дълбочината и прецизността на онлайн анализ, значително се увеличава през годините, и богатите на данни могат да бъдат добивани от онлайн бизнеса по-добре от всякога. Фирмите вече могат да открият това, което посетителите на сайта им се търсили и това, което са прескочили.

SEO

Независимо от манията на заобикалящата срока, оптимизация на уеб сайтове е реална загриженост за онлайн бизнес. Въпреки, че алгоритмите за търсене стават все по-добри, много фирми трябва да научат правилата на SEO, за да получат PageRank, който заслужават.

Сегментиране

В началото на онлайн бизнеса, всеки сайт иска да бъде портал или агрегатор, но тенденция към създаването на насочени сайтове и специфичен пазар. Мотивите за тази промяна е, че един сайт не може да победи съществуващите агрегатори, но, ако правилно променени SEO, може да вкара по-висок ранг в конкретен пазар.

Онлайн бизнесът трябва постоянно да се ориентира към новостите в интернет. Предизвикателството за бизнеса е да обръща внимание на новите възможности и извеждането на време и ресурси на предни позиции. За да останете на върха и да имате успешни бизнеси, съобразете тези основни тенденции.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!