≡ Menu

Миньоните (2015) – Мнение и ревю

Любимците на всички от „Аз проклетникът” получават свой собствен филм, при това доста забавен и смешен както бихте очаквали, но някак си разочароващо по-силен от към концепция и замисъл, отколкото откъм история.

„Аз проклетникът” проследява малките герои до времето, когато те са още едноклетъчни организми. Векове наред Миньоните търсят и служат на най-злите злодеи, които могат да открият. И една от тях е Скарлет Оувъркил, озвучавана от актрисата Сандра Бълок. Определено във филма е вложено доста сърце отколкото в предните две части (с печалби съответно $543 милиона и $970 милиона). Всъщност оказва се, че колкото и да са интересни и забавни тези малки жълти същества, като че ли по-добре се получават нещата, когато те играят ролята на поддържащи герои, отколкото като главни персонажи във филма. Те все още са най-забавните същества, радвайки малки и големи.

Всъщност всяка отделна част от филма е толкова добра, колкото е добър и злодеят в нея – нещо, което миньоните илюстрират като представят нов зъл герой, който не е чак толкова добър като Гру. Много преди Скарлет Оувъркил да се появи директорите Пиер Кофин и Кайл Балда спечелват нашето доверие, събирайки в една кратка минутка предисторията на тези малки жълти странни същества, проследявайки тяхното начало още от праисторически времена.

Имайки предвид ограничените лингвистични способности на миньоните (въпреки че те не спират да дрънкат), всъщност 90% от това което казват е безсмислено. Е да, успяват да уцелят някоя друга дума звучаща смислено като „banana” и „kumbaya”). Доста глуповати и неориентирани миньоните са перфектните бета персонажи с една едничка цел да служат на най-злия господар, който могат да открият – колкото по-лош, толкова по-добре. Не е съвпадение, че една определена дума стои доста явна в тяхното дърдорене – думата „шефе”.

Но миньоните са по-добри в намирането на господар, отколкото в неговото задържане. И доста често те са отговорни за тяхната, така да кажем, незаетост без значение дали това е случайно да бутнат Ти-Рекс в кратера на вулкан или да изложат Дракула на дневна светлина. Поради тези техни некомпетентни действия по-ранните им господари страдат от висока степен на фатални случки. За сметка на което пък, нито един миньон не пострадва по време на правенето на филма.

Не забравяйте да посетите и българският фен сайт на Миньоните

Представяйки миньоните като заменими вместо виртуално безсмъртни също може да бъде в помощ на триото, което играе ролята на основни герои във филма. Вместо това дори ядрен взрив не може да унищожи тяхната издръжливост и приспособимост.

След като губят битката за Наполеон при Ватерло, миньоните са изпратени в изгнание и тогава човекът по идеите Кевин (леко по-височкия от другите) измисля плана да напуснат тяхната ледено-студена пещера и да започнат да търсят нов господар. Поне това изглежда, че предлага на другите съдейки по речта му. Въпреки че никога не можем да бъдем сигурни какво точно казват миньоните. Питайки има ли доброволци, Кевин избира Стюарт и Боб. Заедно те напускат групата и се отправят в търсенето на злодей, имащ нужда от наемници за злите си дела.

Миньоните определено покриват една доста голяма площ на сцени в различни ери и градове. Първоначално великото трио се озовават в Ню Йорк, на брега на Манхатън в пика на хипи ерата.

Но те намират града доста пуст от към зли умове. Тогава с един телевизор те успяват да хванат топ злодейския телевизионен канал в момент в който тече реклама за „Вилейн Кон” в Орландо. Без съмнение идеална възможност да бъдат наети за малко мръсна работа.

Стигайки до Фрорида пътувайки на автоспот Кевин, Стюарт и Боб се запознават със семейство банкови обирджии (Нелсънс). Бащата е озвучаван от Майкъл Кийтон, майката от Алисън Джани. В този момент си примомнят прекрасното чувство да служиш на истински злодей, при това човек. Миньоните обаче постоянно търсят нови възможности и развитие. Малко след като пристигат оставят Нелсънс и се отправят да търсят още по-подъл и зъл господар: Скарлет Оувъркил. С нейните луди планове да открадне короната на Кралицата на Англия, тя е доста наперена и точно колкото е нужно умопомрачена. Но има някаква странна химия между нея и новооткритите й наемници.

Всеки който някога е работил за зъл шев би оценил страданията, на които Скарлет подлага своите подчинени и все пак създателите на филма са решили да използват тази странна садо-мазо динамичност повече като напрегнатост отколкото хумор. Определено сценарият на Брайан Линч „Миньони” е по-силен от към концепция отколкото като история.

Анализирайки резултата – вместо просто удобно да се настанят и насладят на филма (нещо което точно това биха направили много хора), има и такива, които наистина осъзнават какво предизвикателство е било направата на филма. Не само неговите основни герои не успяват да се изразяват добре на правилен английски. Но те са толкова готови и узрели да бъдат експлоатирани, че сигурно е имало 1 милион техни идеи, които Линч и неговият екип не са били в състояние да инкорпорират във филма.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!