≡ Menu

Ценообразуване на ръчно изработени бижута

Бижутерията се движи в крак с времето, модата и традициите, а зад нея остават имена на известни творци на ръчно изработени бижута.

Всеки един златар, бижутер или търговец на бижута, приема призванието да представи тази неизмерима красота в едно малко творение наречено с краткото „бижу“. Всичко това става на база цялото сърце, форма и страст, на които е способен създателят на ръчно направените бижута.

Днес пазарът за бижута изобилства от предложения. Сред тях могат да се намерят триизмерни форми, където линиите стават ясно различими. В своите ръце, те притежават талант и умение да създадат филигранни произведения на изкуството от благородни метали и други производни или имитиращи метали, в унисон с качествата на метала. Всички те носят форма на злато и платина и пресъздават най-деликатните части на бижута. И тук се появява въпросът как се формира цената на ръчно изработените бижута.

Много творци правят грешката в ценообразуването на ръчно изработената им бижутерия.

Често това е една от причините да се предлагат накити ръчна изработка много под реалната им стойност. До голяма степен това се дължи на няколко причини:

Творците създаващи арт изделия ръчна изработка не ценят собствения си талант. Те често смятат за “късмет” ако продадат един от своите накити на всяка цена, дори ако продажбата едва покрива разходите за техните материали.

Те вярват, че бижутата са “недостойни” на търговската мрежа с по-високи цени.

Много пъти добронамерени приятели и роднини, които не знаят нищо за пазара на бижутата ръчна изработка ги призовават да не поставят твърде висока цена.

В тези ситуации и предвид финансовото състояние, често създателите на ръчно изработени бижута се отчайват, дори да са най-талантливите.

Ценообразуването на бижута включва времеемка техника.

Ценообразуването на ръчно изработени бижута е момент, над който трябва да се обърне внимание и на самите творци, които са склонни да привличат клиентска база.

Когато някои хора на изкуството са изпаднали в нисък ценови диапазон, или се опитват да се конкурират с евтини и внесени бижута, това може да навреди на продажбите на други творци на ръчни бижута. Тогава много вероятно е да падне и качеството на работа. Не позволявайте това да се случи и когато на вас самите се наложи да избирате ръчно изработени бижута не се пазарете за цената.

Консумирайте това съвършенство оптимално и създайте вашия стил на разкрасяване, ценейки чуждия труд и творчество.

Такива авторски творения може да разгледате всайта.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!