≡ Menu

Сервиз за газови уредби Пловдив – същност и цена

Същността и цената на сервиз за газови уредби у нас беше разисквана и актуална тема в първите няколко години от появата на уредбите. С появата и бума на конвенционалните газови уредби, опашките за прегледи и напасване на сервизите и шофьорите с нормите на безопасност при експлоатация и монтаж на тези системи вече отмина. Сега новото поколение газови инжекциони имат поддръжка на безопасността, която е доста по-рядка и лесна. Компютъризирането на системите и прецизирането на процеса доведоха до минимална необходимост от намеса от страна на сервизите.

Това е така, обаче стига процесът по изпълнение и настройка на газовия инжекцион да е бил правилен и оптимален. Сервиз за газови уредби при експлоатацията на конвенционалната газова уредба се изисква да бъде по-чест. Настройките са нетрайни, а проблемите които възникват са по-чести. За разлика от газовия инжекцион, колите с обикновени газови уредби имат неравномерна работа на двигателя. Това се изразява в прекъсвания и често пъти мирис на газ. Бензиновите инжектори за впръскване по-често се запушват и промяната в оборотите на автомобила и непрекъснатото му гаснене са неприятни ефекти от не добрата работа на системата и не добрата й поддръжка.

Разходът на газ е значително по-висок и мощността е по-ниска, за разлика от газовите инжекциони. Газовите инжекциони от ново поколение, като LOVATO, ROMANO, BARDOLINI и други, и сервиза им са на много по-високо ниво на безопасност и функционалност. Сервиз за газови уредби у нас се налага предимно при диагностициране, годишен технически преглед и узаконяване на газовата уредба.

Специалистите в сервизите за обслужване, настройват системите работещи на газ, чрез компютърен софтуер. Така диагностицират възможни проблеми и ги оптимизират и премахват. Диагностиката и цената й варират в рамките на 20 до 40 лева. Прегледите и узаконяването на газовите системи и бутилки се извършва само от пунктовете за извършването на годишни технически прегледи в страната, с наредба от 2012 година. Цената се определя на база сложност и възможни повреди, и варира от 40 до 50 лева.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!