≡ Menu

Работа в Лондон

Коя страна бихте избрали, ако ви се налага да търсите работа в чужбина? Това е много често задаван днес въпрос, тъй като в съвремието на много българи, емигрантския живот стана много актуален. Причината е, че за много младежи у нас перспективите не са особено обещаващи и голяма част от тях предпочитат отрано да се ориентират с образование и работа в някоя от добре развитите държави и по този начин да започнат основите на своето професионално бъдеще.

А на въпроса коя страна, по-голяма част от българите днес отговарят: “Англия, разбира се!” Островната държава привлича чужденци от цял свят с безбройните си качества като икономическа сила и като място с най-престижните университети в света. За всеки млад това са двете основни причини, които служат за мотивация. Затова и повечето българи, започнали работа в Англия, Лондон, я съчетават и с образование. Много от тях отиват с идеята да учат, а паралелно с това работят, за да се издържат. Други след известно време, прекарано в работа в Лондон, откриват, че това е тяхната съдба и взимат решение да я подкрепят с допълнително образование или професионална квалификация, които могат да гарантират и бъдеща професионална реализация. Каквото и да е ситуацията при вас, образование и работа винаги вървят паралелно.

През последните няколко години в медиите все по-често се говори за тенденцията младите българи да напускат страната си в търсене на работа. И често те биват осъждане. Тенденцията следва да се задълбочава и проучванията показват, че това изключително намалява капацитета на образованите хора в България, на младежите с висше образование. Населението ни застарява драстично. Но всеки, който е опитал работа в Англия или която и да е по-развита държава, открива само плюсовете там. 80% от младежите, опитали работа в чужбина, остават да живеят и работят навън, създават своите семейства извън България. И това със сигурност ще задълбочи тази тенденция.

Но кой може да ги вини? Кой не би искал по-добър живот? Всеки разумен и амбициозен човек би се борил докрай в името на по-добро бъдеще, дори и това да означава работа в Англия, работа далеч от родина и семейство. А в съвременния отворен и комуникативен свят границите между държавите не са проблем, те означават единствено пари, пари, които можем да имаме само с успешна работа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!