≡ Menu

Профилактика на климатици

Отоплителната система през зимните месеци е задължителна.Често забравяме да проверим как работят нашите климатици на отопление и често се случва те да не действат като искаме.

Преди зимата трябва да се уверите, че всички машини за отопление било то печки или климатици работят и са в добро състояние.

Превенцията е винаги по-добра от ремонта в неудобен момент. Когато температурата падне, механизма на климатика работи по-трудно за да поддържа желаната температура. За това климатика трябва да бъде не просто в състояние да работи, а трябва да бъде преведен в отлично състояние за да може да работи по-усилено по време на изключително студеното време. За да работи най-добре и да отоплява ефективно, преди зимния сезон трябва да бъде извършена профилактика на климатика, като бъдат почистени охладителните му тела. Липсата на фреон в системата също намаля производителноста при това драматично. Ако климатика изпуска фреон трябва да бъде ремонтиран и допълнен.

Неправилно поддържан климатик има големи шансовете да се повреди, които постепенно се увеличават до точката, в която опираме до сервизни услуги и ремонт на климатика. Въпреки това, ако се поддържа по подходящ начин на редовни интервали шансовете да се повреди намаляват значително. Това означава, че ако правите профилактика на климатика веднъж годишно ще спестите значителна сума пари в дългосрочен план.

Повечето хора не осъзнават, че профилактиката на климатика пести енергия и е много полезена не само за увеличаване на ефективността на климатичната система, но също така допълнително удължава живота на климатика.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!