≡ Menu

Професионалните миялни машини трябва да са перфектни

Всеки е виждал поне на кино жени и мъже с големи гумени престилки как играят ролята на професионални миялни машини по закусвални, ресторанти и заведения. Купища съдове, които никога не свършват, а миячите търкат и бършат с ръкав потта от челото си.

Тази картина на неуморен и обезсърчаващ труд все повече се превръща в отживелица, доколкото все повече пазарът се залива от истински професионални миялни машини, всякакъв вид и тип. Този бизнес така е напреднал, че вече съществуват отделни уреди за чаши, за прибори, за тенджери, тави и други.

Където има пазар, там има и конкуренция, затова всяка фирма, произвеждаща или продаваща професионални миялни машини ще се опита да ви спечели с качества, за които може и не сте си помисляли, че са от значение.

Едни ще ви кажат, че техните професионални миялни машини достигат до всяка замърсена повърхност, независимо колко чупки има по нея. Други ще изтъкнат голямата вместимост на своите продукти, трети ще кажат, че са компенсирали по-малкия обем с по-голяма интензивност на миенето. Така или иначе, говори ли се за професионални миялни машини, ще се засегнат въпроси като количеството програми и сменя ли се водата при всички цикли в дадена програма; дезинфекцията след всяко миене (с други думи – притежават ли професионалните миялни машини програма за самопочистване); температурите, при които се мие, температурите, при които се изплаква и т.н.

И когато решите, че е време да изберете своите професионални миялни машини от морето на предлагането, внезапно ще се сетите за дозировката на измиващите препарати. Специалистите препоръчват професионални миялни машини с дозираща система за течни миещи препарати, защото само тя осигурява надеждност. Т.е., ако вашите професионални миялни машини нямат подобна система, нараства рискът да сложите по-малко от необходимото и съдовете да останат не добре измити. Или обратното – да предозирате препаратите и тогава да се появят петна по съдовете.

Това ли е всичко, което ни е необходимо, за да изберем качествени и професионални миялни машини?

Ами, не съвсем. Има и други фактори. Например филтриращите системи. Добре е те да бъдат с повече степени, за да отстраняват успешно всякакви остатъци от храна по съдовете. За пестенето на енергия едва ли е необходимо да говорим, тъй като то важи за всички електрически уреди. И други неща се разбират от само себе си – отговаря ли външният вид на професионалните миялни машини – на нашите изисквания, могат ли да се вграждат, или не, имат ли ъглови от този вид (ако ни трябват) и какво ли не още.

 

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!