≡ Menu

Проектиране, изработка и доставка на PVC дограма

В момента наистина е доста трудно да изберете подходящата фирма за изработка и монтаж на PVC дограма, тъй като конкуренцията в бранша е доста голяма. Във всяка една фирма, която попитате, сигурно ще ви отговорят, че те работят както с най-качествени материали, така и на най-добри цени.

Ако на вас ви предстои за замените старата си дограма с нова PVC дограма, ще е добре ако последвате съвета първо да се запознаете какви са възможностите на една нова дограма, да разгледате и да се информирате какви са цените на различните фирми и какви точно услуги предлагат те, след което да изберете тази фирма, която смятате, че най-добре отговаря на изискванията и желанията ви.

По принцип няма нищо лошо да се насочите към някоя по-малка фирма, ако условията ви устройват, но една голяма фирма за ПВЦ дограма определено има повече опит и възможности в производството и монтажа, и тя не би си позволила да работи с некачествени материали.

Когато избирате профили, е добре да знаете, че у нас основно се изработват два вида – български и немски. По принцип българските профили са също с добро качество, като при тях цената разбира се е по-ниска. Добре е да знаете това преди да се ориентирате към избора си, за да прецените кое ще ви удовлетвори повече като цена или качество.

Когато се избира PVC дограма са важни броя на камерите, но не толкова колкото дебелината на самия профил. Това всъщност е факторът, който влияе за осъществяването на ефективна топлоизолация. Специалистите съветват, че най-добрия вариант е избор на профили с дебелина 50-60 мм. Има разбира се и профили с по-голяма дебелина, ако вие желаете такива, може да се спрете на тях, но и цената им съответно ще бъде по-висока.

Следващият момент, който е важен при избора на такава дограма е това на какъв стъклопакет ще се спрете. Все пак той заеме около деветдесет процента от общата площ на една ПВЦ дограма. Ако искате стъкла, които да ви служат години напред, макар и малко по-скъпи като цена, но едно от най-добрите решения за този случай са стъклопакети, които са с нискоемисийни всесезонни стъкла.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!