≡ Menu

Преместване на тежки и обемисти товари не е лесна работа

Ние сме специализирана фирма, която извършва хамалски услуги. Нашата работа се състои в това да помагаме на хората при преместване на багаж, тежки предмети и мебели. Обикновено повечето хора при преместване сами си помагат или ползват помощта на съседи и приятели. Понякога обаче за преместване на багаж се налага да се ползват и нашите услуги.

На пръв поглед хамалската работа за преместване на тежки предмети изглежда проста, тя се води неквалифициран труд. Но когато се наложи преместване на особено обемисти и тежки предмети ние сме „отрядът за бързо реагиране”. Специализирали сме се да помагаме при преместване на различни мебели, бяла техника и най-различна покъщнина с по-големи габарити и тегло. Проблемът при преместване на такива вещи идва от това, че те трябва да се вдигнат от апартаменти и офиси, които се намират на високи етажи.

Преместване на тежки и обемисти товари

Преместване на тежки и обемисти товари

Нещата стават още по-сложни, когато до съответния апартамент няма асансьор. Много хора са ни споделяли, че е много трудно при преместване на покъщнина, да свалиш един четирикрилен масивен гардероб по тясно стълбище от петия етаж примерно. Наистина цяло изкуство си е, няколко души с помощта на специални въжета да свалят една тежка мебел по тесните стъпала без да я одраскат. При преместване на различна покъщнина и мебели използваме и собствен транспорт, с който транспортираме съответните предмети до новия адрес. Ние си имаме офис, дори сме си разработили един симпатичен сайт. Вложили сме средства за реклама, в която изрично подчертаваме, че сме надеждни професионалисти за преместване на всякакви товари. Въпреки че тази работа не е квалифицирана, тя е вид занаят. За преместване на тежки предмети с големи габарити се иска не просто физическа сила, но и добро аналитично мислене.

Например, имахме интересен случай при премесване на една 200-килограмова стоманена каса. Касата трябваше да се свали от офис на третия етаж, да се закара на нов адрес и да се качи отново на втори етаж. Трудно е да обясня, как такова метално „чудовище” се сваля без асансьор, по тесни стълбища и само с помощта на здрави мишци и въжета. При преместване на такъв проблемен товар се налага да се обмисли кой вариант за сваляне по стълбите е най-удачен. На междуетажните площадки трябваше да се прецени много внимателно под какъв ъгъл да се завърти касата, така че да не отнесе мазилка.

Освен това при преместване на големи товари винаги има опасност за здравето на работниците, защото става дума за сериозни тежести. Нашите услуги не са „проста хамалогия”, защото за всяко действие си има както се казва „чалъм”, иска се майсторлък!

Нашите услуги ползват не само отделни частни лица, но и различни учреждения, фирми и институции. При преместване на мебели от една администрация или офис на друг адрес, ние винаги сме на разположение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!